Previous Next

Kovács-dupla és fordítás, megvannak az első tavaszi pontok

Csapatkapitányunk, Kovács Dávid két góljával a mieink 0-1-ről fordítva 2-1-re legyőzték a Siófokot a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában.

 

 

Nehéz mérkőzésre, igazi "hatpontos" rangadóra készültünk a Siófok ellen, leginkább a két csapat tabellán elfoglalt helyezése miatt. Tudtuk, ha sikerül nyerni a Balaton partiak ellen, megelőzzük őket. Kezdőcsapatunkban egy új névvel találkozhattunk: a kapus, Kovács Zoltán első mérkőzését játszotta budafoki színekben. Nem is akárhogyan, mert bár túlzottan sok védenivalója nem volt, magabiztosságot sugárzott és amikor dolga akadt, azt rutinból megoldotta.

A másik oldalon kollégájának, a szintén tapasztalt Molnár Péternek lényegesen több teendője volt. Mindjárt a 2. percben védenie kellett Kovács Dávid szabadrúgását, aztán nem sokkal később Króner Martin fejesét is. Az első tíz perc után alábbhagyott a lendület, ám a félidő közepe táján ismét a siófoki kapu előtt pattogott a labda. Oláh Bálint remek labdaszerzése után helyzetbe is hozta magát, de lövését Molnár hárította, majd két Kovács-fejest jegyezhettünk fel, ám ezek nem jelentettek komoly veszélyt.

A 34. percben szinte a semmiből szerzett vezetést a Siófok: Vaszicsku Gergő szabálytalansága után Magasföldi József végezhetett el szabadrúgást és nagyjából középről, 18 méterre a gólvonaltól pontosan tekert a kapu jobb oldalába. (0-1) Szerencsére a mieink nem vesztették el a fonalat a kapott gól után, öt perccel később jött is a válasz. Vankó Imre száguldott el a bal oldalon, a védők bottal ütötték a nyomát, lapos beadására pedig Kovács Dávid érkezett a rövid sarokra és 6 méterről a hosszúba perdített. (1-1) Vagyis csapatkapitányunk gólgyártása folytatódott, "Kokó" zsinórban hetedik bajnoki mérkőzésén volt eredményes.

Nem elégedhettünk meg a döntetlennel és csapatunk ennek szellemében óriási elánnal kezdte a második játékrészt. Egy percnyi játék után Króner maradt le kevéssel Kovács átadásáról a kapu torkában, aztán sorra jöttek a lehetőségeink. Újabb Króner-fejes Gohér Gergő blokkolt lövése után, majd Vankó távoli próbálkozása, ami kevéssel ment mellé. Érett a gólunk, miközben a Siófok csak egyszer-egyszer jutott el a tizenhatosunk közelébe és akkor sem jelentett igazi veszélyt. Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba Filkor Attilát és Pölöskei Pétert is pályára küldte, ami jó húzásnak bizonyult. 

Előbbi nagy lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe, beadásából Kovács majdnem a hálóba fejelt a 72. percben. Pölöskei Péter jelenléte meg úgy kellett a siófoki védőknek, mint üvegesnek tótnak a hanyatt esés, hórihorgas támadónk állandó zavart okozott a vendégeknél. Olyannyira, hogy a 81. percben nem is sikerült őt szabályosan szerelni a tizenhatoson belül. Lorentz Márton nem megengedett eszközöket vetett be, amit Szilasi Szabolcs játékvezető piros lappal és büntetővel szankcionált. A tizenegyeshez Kovács Dávid állt oda és higgadtságát megőrizve a kapu bal oldalába lőtt. (2-1)

A 86. percben a vendégeknél Kiss Balázs is a kiállítás sorsára jutott, második sárga lapját azért kapta, mert ápolása után engedély nélkül visszatért a pályára. Az utolsó pillanatokban az eredmény már nem változott, így a mieink 2-1-es sikerüknek köszönhetően megszerezték első pontjaikat a bajnokság tavaszi szezonjában és előreléptek a 15. helyre a tabellán.

 

Merkantil Bank Liga, 23. forduló
Budafoki MTE-BFC Siófok 2-1 (1-1)
BMTE Stadion, 400 néző, vezette: Szilasi Szabolcs (Mohos, Punyi)

Gólszerzők: Kovács D. (39', 82' - a második büntetőből) ill. Magasföldi (34')

BMTE: Kovács Z. - Margitics, Vaszicsku, Króner, Gohér - Micsinai, Oláh B. - Vankó (Filkor, 71'), Kulcsár K. (Pölöskei P., 76'), Kercsó - Kovács D. (Farkas B., 90')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Siófok: Molnár P. - Csilus T. (Csibra, 88'), Horváth A., Gál M., Lorentz, Kiss B. - Magasföldi, Réti, Medgyes (Tóth M., 88') - Elek B., Horváth P. (Zamostny, 73')
Vezetőedző: Mihalecz István

 

Szponzoraink