A koncentráció volt a 12. játékos"/>
Previous Next

A koncentráció volt a 12. játékosunk - Kovács Dávid

Kovács Dávid

Kovács Dávid talán a legfontosabb pillanatban szerezte meg szezonbeli első gólját, amely ráadásul győztes találatnak bizonyult. A budafoki 10-es vasárnap nagyszerű lövéssel vette be a Gyirmót FC Győr kapuját. Középpályásunk szerint a siker erőt adhat a folytatásra.

 Úgy tűnt, hogy a Gyirmót elleni volt az első olyan mérkőzés a szezonban, amikor az első perctől az utolsóig működött az összpontosítás, elöl és hátul is. Te is így érezted a pályán?

 Abszolút. A koncentrációnk nem száz, hanem kétszáz százalékon volt, ez jelentette a győzelem kulcsát. Mindenki azt mondja, hogy nem ott van a valós helyünk, mint amit a tabella mutat, ami igaz is. Csakhogy ezt a pályán kell bizonyítanunk és eddig többször hiányzott a teljes összpontosítás. Nagyon örülök, hogy 1-0-ra meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Szerezhettünk volna még gólt, gólokat, de a legfontosabb az, hogy kilencven percen keresztül képesek voltunk odafigyelni mindenre. A koncentráció volt a 12. játékosunk.

 Az már csak hab a tornán, hogy te szerezted azt a bizonyos gólt, ami végül döntőnek bizonyult. Hogyan emlékszel vissza a találatra?

Volt egy kontratámadunk, ami a bal oldalon futott. Jött egy passz a szélről, amit sajnos nem tudtam tökéletesen átvenni, de aztán sikerült úgy forgolódnom, hogy lövőhelyzetbe kerültem. Láttam, hogy a kapus felkínálta a hosszú sarkot, gondoltam, eltekerem, hátha bemegy. Be is ment.

 A második félidőben még nagyobb területek nyíltak előttünk a gyirmóti térfélen. Van benned némi hiányérzet a kimaradt lehetőségek miatt?

 Igen, a támadások befejezésében lehettünk volna hatékonyabbak. Talán túlzó lenne, ha azt mondanám, hogy 3-0-ra is nyerhettük volna a meccset, de voltak lehetőségeink és ha megszerezzük a második gólt, akkor sokkal nyugodtabb futballt játszhattunk volna az utolsó 20-25 percben.

 Hét mérkőzés, nyolc pont. Jókor jön most a szünet vagy szerencsésebb lenne gyorsan meglovagolni ezt a hullámot, amire vasárnap felültünk?

 Erre nehéz válaszolni. Ha egy csapat elkapja a fonalat, az messzire tudja repíteni. Mi most egy mérkőzést nyertünk meg, ez nem egy sorozat. Olyan szempontból talán jót fog tenni a szünet, hogy fejben el tudjuk engedni a győzelmi kényszer jelentette görcsöt és kizárólag a futballra, a kilencven percre tudunk majd koncentrálni. Pozitív dolog, hogy legyőztünk egy ilyen erős riválist, mint a Gyirmót. Ennek nagy erőt kell adnia a csapatnak.

 Kovács Dávid győztes gólja:

Szponzoraink