Previous Next

Kovács Dávid és a titokzatos büntetőrúgások

Mosonmagyaróváron mindkét tizenegyest értékesítette csapatkapitányunk, így 2-0-ra nyertünk.

 

 

Büntetőt rúgni első ránézésre nem is tűnik olyan nehéz feladatnak. Tizenegy méter távolság, több mint hét méter széles kapu és egyetlen ellenfél, a kapus, aki hárítani próbál. Ám aki valaha állt már ott a mészpont mögött, téthelyzetben, az pontosan tudja, a tizenegyesek gólra váltása egy külön tudomány. Van olyan, akinek megremeg a lába, van, aki nem tud koncentrálni és van Kovács Dávid, aki tökéletesre fejlesztette büntetőrúgási technikáját.

Csapatkapitányunk a Merkantil Bank Liga mostani szezonjában eddig tizenöt gól szerzett, ebből ötöt büntetőből. A Mosonmagyaróvár ellen az őszi hazai mérkőzésen egyszer, a múlt heti, idegenbeli találkozón pedig kétszer volt eredményes a tizenegyespontról és büntetőt értékesített a Monor, valamint a Siófok ellen is. Hogy mi a közös a felsorolt meccsekben? Az, hogy mindegyiket megnyertük. De vajon mi Kovács Dávid titka?

“Ezt nem szeretném elárulni, inkább megtartom magamnak” - mosolygott támadónk, aki a jelenlegi idényben nem hibázott büntetőt. “Tizenegyest rúgni mentális feladat. Van egy bevett szokásom, amit mindegyik rúgás előtt megcsinálok, szerencsére eddig bejött. Annyit elárulok, hogy nem a kapus fejével gondolkodom, hanem maximálisan saját magamra, a lövésre koncentrálok.”

De vajon mi jár a játékos fejében, amikor egy mérkőzésen belül kétszer is szembe kell nézni a kapussal? Kovács Dávid Mosonmagyaróváron a 23. és a 89. percben is odaállt a labda mögé és magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult.

“A második tizenegyest mindig nehezebb berúgni, ráadásul a mosonmagyaróváriak kapusa, Somogyi Csaba jól ismer engem, hiszen korábban együtt futballoztunk Budafokon” - mondta csapatkapitányunk. ”Ez még kiélezettebbé tette a helyzetet. Az első büntetőnél láttam, hogy a kapus elindul jobbra, ekkor könnyebb dolgom volt. A másodiknál ő középen maradt, én pedig eldöntöttem, hogy hova lövöm a labdát és tudtam, hogy nem fogja elérni.”

Nos, ha a mieink legközelebb tizenegyeshez jutnak és Kovács Dávid készülődik a büntető elvégzéséhez, érdemes lesz fürkészni “Kokó” mozdulatait és gesztusait, amikkel eddig rendre túljárt a kapusok eszén. Vagy inkább maradjon titok a titok? Igen, érjük be azzal, hogy a labda a hálóba kerül és csapatunk győzelmet ünnepel.

Szponzoraink