Previous Next

Kitartó küzdelem, három pont a Vác ellen

Csapatunk fegyelmezett játékkal, a mérkőzést végig uralva 2-0-ra legyőzte a kiesőzónában lévő váciakat.

 

 

Nagy kő esett le a szívünkről a 63. percben, amikor a Kulcsár Kornél szabadrúgása után középre szálló labdát Gohér Gergő a hálóba fejelte. (1-0) Érezhető volt, hogy ez a találat több, mint egy átlagos "vezetőgól", mert nem csak számszerűleg jelentett előnyt számunkra, hanem mentálisan is. A mienk óriási energiákat mozgósítottak, küzdtöttek, csúsztak-másztak azért, hogy megtörjék, "bedarálják" a védekezésre berendezkedő váciakat, ezt az erőfeszítést pedig védőnk pontos csúsztatásával siker koronázta. A hosszú sérülés után nemrég visszatért Gohér először volt kezdő a Merkantil Bank Liga mostani kiírásában, gólt pedig több mint nyolc hónap után szerzett ismét bajnoki mérkőzésen.

Lassítani vagy könnyelműnek lenni persze 1-0 után sem lehetett, az utolsó szűk félórában be kellett biztosítanunk a győzelmünket. Megtettük. A 77. percben Vankó Imre remek helyzetfelismerésének és Szabó Máté higgadt befejezésének köszönhetően eldőlt a meccs. Csereként beállt szélsőnk, Vankó gyorsan elvégzett egy szabadrúgást és mire a vendégek észbe kaptak, a labda már a hálóban pihent. (2-0) Előkészítése után Vankó közel járt ahhoz, hogy gólt szerezzen, kétszer is veszélyesen, a váci kapu jobb oldalát célozva lőtt, de előbb a nagyot védő Halasi Péter húzta keresztül a számításait, majd néhány centit tévesztett.

A kapunkban Kovács Zoltánt váltó Póser Dánielnek sok dolga nem akadt, csupán néhány beadásnál kellett játékba avatkoznia. A Vác teljesítményében nem volt benne a gól, a Duna-partiak komolyabb kapura lövés nélkül fejezték be a találkozót. Csapatunk az első perctől kezdve ráerőltette akaratát az ellenfélre, fölényben, a labdát sokat birtokolva futballozott és csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzi meg a vezetést. Az első félidőben először Ihrig-Farkas Sebestyén előtt adódtak lehetőségek, majd Veszelinov Vladimir és Kovács Dávid kínálta meg kellemetlen lövéssel a rivális kapusát, az áttörést azonban a Gohér-fejes hozta meg, melyet követően a Vác valamivel nyíltabb játékra kényszerült.

A mieink megmutatták, hogy képesek megbirkózni a "kötelező" győzelem jelentette feladattal és tudnak türelmesen, higgadtan, tiszta fejjel futballozni olyankor is, amikor az idő múlása a kiesőzónában lévő ellenfélnek dolgozik. 2-0-s sikerével csapatunk a bajnokság élmezőnyében maradt, a tabella negyedik helyén áll és abban a tudatban folytathatja a munkát, hogy egységességét, küzdeni tudását újfent bizonyította.

A mérkőzés "percről percre" szöveges közvetítése IDE KATTINTVA olvasható.

 

Merkantil Bank Liga, 14. forduló
Budafoki MTE-Vác FC 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Gohér ('63), Szabó M. ('77)

BMTE: Póser - Opavszky, Króner, Romić, Gohér - Micsinai, Veszelinov - Ihrig-Farkas (Vankó '61), Kulcsár K. (Horváth R. '74), Szabó M. (Farkas B. '86) - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Vác: Halasi - Szűcs K., Hajnal B., Dulló, Juhász Gy. - Zámbó D. (Filipović '75), Kasza - Katona M., Lefler (Szalánszki '70), Bartos (Pölöskei P. '66) - Magos
Vezetőedző: Bánföldi Zoltán

 

 

Szponzoraink