Previous Next

Kezdődik a felkészülés, négy próbajátékos a keretben

Csapatunk hétfőn délelőtt nekivág a hathetes felkészülésnek, amely előtt sportigazgatónk, Oláh Lóránt számolt be a legfontosabb hírekről.

 

 

A Budafoki MTE a napokban két új játékos szerződtetését jelentette be. A harmadosztályú PMFC-től érkező Romić Danijel élvonalbeli tapasztalattal is rendelkezik, már húszévesen játszott az NB I-ben.

“Futballoztam ellene, agresszív, jól fejel és a védők közül technikailag kiemelkedik, ami a mi esetünkben egy fontos szempont volt” - fogalmazott a szabadkai születésű játékossal kapcsolatban a BMTE sportigazgatója, Oláh Lóránt. “Érkezésével a konkurenciaharc is erősödik a belső védő poszton. Két évvel ezelőtt, egy komolyabb sérülés után elhúzódott Danijel rehabilitációja, kiesett a körforgásból. Az előző szezonban, Pécsen viszont már ismét meghatározó játékos volt, nálunk pedig tovább építheti magát.”

A Gyirmót FC Győrtől szerződtetett támadóról, Horváth Rolandról sportigazgatónk azt mondta, olyan center érkezett Budafokra, aki gólerős, nagy munkabírású és remekül tudja támadni az ellenfél védővonala mögötti területet.

“Roland ráadásul magas, kimagaslóan jó a fejjátéka, ami a támadások során és a pontrúgások védekezésénél is hasznunkra válhat. Utóbbival voltak gondjaink a legutóbbi idényben, ezen a területen is fejlődnünk kell” - tette hozzá Oláh Lóránt. “Danijel és Roland is extrán motivált, van bennük potenciál, sokat várunk tőlük. Ezzel az elszántsággal pedig a csapattársaikat is húzzák majd magukkal.”

Sportigazgatónk elárulta, keretünk még nem tekinthető egyértelműen véglegesnek, mert hétfőtől négy próbajátékos csatlakozik keretünkhöz, akik egy hét alatt meggyőzhetik a szakmai stábot arról, hogy szükség van rájuk.

“Szuhadovszki Soma legutóbb Monoron játszott, a Honvéd-nevelés Soltész István a Kelen játékosa, Darabont Gábor a kispestiek NB III-as csapatának tagja, Tratnyek Dániel pedig Kaposvárról érkezik hozzánk próbajátékra” - mutatta be a kiszemelteket Oláh Lóránt. “Mind a négyen bónuszkorú, vagyis 1999-ben vagy azután született futballisták. Mellettük természetesen a budafoki fiatalok is az első csapattal készülnek az új szezonra.”

Változások történtek Csizmadia Csaba vezetőedző szakmai stábjában is. A távozó kapusedző, Bíró Szabolcs helyét Nagy Gábor veszi át, aki legutóbb az MTK Budapestnél dolgozott. A Schneider Sándor halála után megüresedett technikai vezetői pozícióban a Vácról érkező Varga Péter tevékenykedik majd.

"Több lehetőséget is figyelembe vettünk, de Gábor meggyőzött minket arról, hogy szakmailag és emberileg is illik a budafoki közegbe" - mondta Oláh Lóránt az új kapusedzőről. "Sok sikert kívánok neki, a távozó Bíró Szabolcsnak pedig köszönöm, amit a csapatért tett az elmúlt években. A technikai vezetői pozíciót átmenetileg Markovics József és Szöllősi Tamás töltötte be az elmúlt hónapokban, most viszont végleges megoldást kellett találnunk. Egy tapasztalt, jó kapcsolatokkal rendelkező kolléga csatlakozott hozzánk, aki a háttérmunkákat profin meg fogja oldani."

Csapatunk a felkészülés első két hetében Halásztelken és Budafokon edz majd, délelőtt a labdás gyakorlatok, délután az erőnléti munka lesz fókuszban. Az első felkészülési mérkőzést július 6-án, Taksonyban játsszuk. Július 8-tól hat napot a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában töltenek a mieink, ahol egy szlovák élvonalbeli együttessel, valamint az angol Queens Park Rangers U23-as csapatával is megmérkőznek.

Július 15-től 25-ig a fiúk Szlovéniába utaznak edzőtáborozni, ahol a tervek szerint négy felkészülési találkozón lépnek pályára, többek közt az izaraeli élvonalban szereplő Ashdod és a szlovén első osztályú Gorica ellen. Július 27-én, nyolc nappal a Merkantil Bank Liga rajtja előtt az NB I-es Diósgyőri VTK ellen tartunk bajnoki főpróbát.

 

Szponzoraink