Previous Next

Kettőből kettő: átrobogtunk a Szolnokon a BMTE Stadionban

Csapatunk második mérkőzését is 3-0-ra nyerte meg a Merkantil Bank Liga mostani szezonjában, ezúttal hazai pályán, az újonc Szolnoki MÁV FC ellen.

 

 

Az első félóra enyhébb budafoki fölényben és komolyabb helyzet nélkül telt el, ezután viszont a mieink a kapujához szegezték a mezőnyben újonc Szolnoki MÁV FC-t. A legközelebb Horváth Roland járt ahhoz, hogy betaláljon, Kulcsár Kornél passza után már csak a kapussal állt szemben, de Molnár-Farkas Tamásban elakadt a labda. A 42. percben viszont a vendégekre gyakorolt nyomásunk góllá érett: Kulcsár újabb pazar indítása után Horváth ismét egy az egyben tört kapura, önzetlen volt, a jobbról érkező Szabó Máté elé játszott, fiatal szélsőnk pedig néhány méterről a hálóba lőtt. (1-0)

Fordulás után megváltozott a játék képe, a Szolnok átvette az irányítást, többet birtokolta a labdát, sokszor a mieink térfelén. A kapunkra viszont kevés veszélyt jelentett, támadásait ritkán tudta lövéssel befejezni, ezzel pedig lehetőség nyílt csapatunk előtt a kontrákra. Egy ilyen akció után, az 53. percben megdupláztuk az előnyünket: Kulcsár ezúttal a jó ütemben beinduló Kovács Dávid elé tálalt "forintos" labdát, csapatkapitányunk pedig gólpasszt adott Horváthnak, aki 12 méterről gurított a vendégek tulajdonképpen üres kapujába. Sakk-matt. (2-0)

A vendégek elkeseredetten jöttek előre, egyúttal óriási területeket hagytak maguk mögött. A 71. percben Szabó szerezhetett volna gólt, de Molnár-Farkas mellett nem sikerült elrúgnia a labdát. Hat perccel később azonban megszületett a harmadik budafoki találat: a rendkívül előzékeny Kovács második gólpasszát is kiosztotta, a nem sokkal korábban csereként beállt Vankó Imre pedig hat méterről beállította a 3-0-ás végeredményt. A szolnoki kapus mindhárom gólunknál kiszolgáltatott helyzetben volt. 

A hajrában Vólent Roland faraghatott volna az újonc hátrányán, de a kapufát találta el, így Csizmadia Csaba együttese szezonbeli második bajnoki mérkőzését is kapott gól nélkül zárta és sikerének köszönhetően hibátlan teljesítménnyel, hat ponttal várhatja a vasárnapi, Csákvár elleni idegenbeli fellépést.

A mérkőzés "percről percre" szöveges közvetítését IDE KATTINTVA olvashatja el. 

 

Merkantil Bank Liga, 2. forduló
Budafoki MTE-Szolnoki MÁV FC 3-0 (1-0)
BMTE Stadion, vezette: Veizer Roland (Szilágyi N., Tőkés)

Gólszerzők: Szabó M. ('42), Horváth R. ('53), Vankó ('77)
Sárga lap: Opavszky ('87) ill. Szabó R. ('25), Horgosi ('32), Kovács O. ('86)

BMTE: Kovács Z. - Opavszky, Romic, Króner, Kirják - Filkor, Oláh B. (Vass M. '76) - Kovács D., Kulcsár K. (Soltész '79), Szabó M. (Vankó '75) - Horváth R.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szolnok: Molnár-Farkas - Papp Sz., Horgosi, Szabó R. (Rokszin, a szünetben), Bárdos B. - Kovács O., Földi M. - Csirmaz, Tóth B., Nagy K.  (Annus '73) - Simon A. (Vólent '73)
Vezetőedző: Csábi József

 

Szponzoraink