Previous Next

Kétgólos hátrányból mentettünk pontot a Csákvár ellen

A télen szerződtetett Kulcsár Kornél és 17 éves saját nevelésű játékosunk, Farkas Bálint is első gólját szerezte budafoki színekben a Merkantil Bank Ligában.

 

 

Ez a délután más volt, mint a korábbi meccsnapokon. Valami nem volt teljes. Valaki hiányzott. Technikai vezetőnk, Schneider Sándor, azaz "Sneci" nem szaladt a játékvezetők öltözőjébe, nem intézkedett, hogy a kezdőrúgásra minden rendben legyen. Nem állt ott az oldalvonal mellett a csapatok kivonulásánál és nem intett a hangstúdióban ülőknek, hogy lejátszhatják a BMTE-indulót. Nem ült már a lelátón sem, ahogy az elmúlt hónapban néhányszor tette. Csupán a gyászkeretes fényképről nézett a VIP-páholyba érkezőkre. A kispadon pedig mécses és koszorú emlékeztetett mindenkit arra, hogy azon a széken ült hosszú éveken keresztül, hóban-fagyban, örömteli és szomorú pillanatokban "Sneci", akinek a budafoki futball volt az élete.

Ilyen előzmények után vágott neki a Csákvár elleni találkozónak csapatunk, amelynek kezdőtizenegye egyetlen helyen változott a múlt heti, soroksári meccshez képest: Vaszicsku Gergő helyett Khiesz Kornél kapott helyet a védelem tengelyében. A 4. percben pedig máris veszélyeztettünk, Vankó Imre futott el a bal oldalon, beadása után a középen érkező Kovács Dávid elöl mentettek a vendégek. Csapatkapitányunk számára nem alakult jól a mérkőzés, hiszen a félidő elején a csákvári kapussal ütközve megsérült, később újabb rúgást kapott és a 37. percben le kellett cserélni. Ekkor viszont már hátrányban voltunk, a 25. percben ugyanis a Csákvár kíméletlenül kihasználta védelmünk hibáját. Galambos Ádám lövését még védte Kovács Zoltán, ám a kipattanó labdát Skribek Alen már a hálóba passzolta. (0-1) A gól után a szünetig többször is eljutottunk lehetőségekig, a legnagyobb ezek közül Kulcsár Kornél próbálkozása volt, amit Hermány Bence lábbal védett.

Fordulás után hamar újra tűz alá vettük a vendégek kapuját, Króner Martin előbb lábbal, majd fejjel próbálkozott, sikertelenül. A csákváriak pedig a 60. percben a semmiből duplázták meg előnyüket. Egy kontratámadás végén nem tudtuk megállítani Baracskai Rolandot, aki így a tizenhatoson belülről lőtt a kapunkba, Kovács Zoltán kiszolgáltatott helyzetben volt. (0-2) A mieink lendületét azonban nem törte meg a kapott gól és két perccel később szépítettünk: Vankó beadása után Kulcsár elé került a labda, téli szerzeményünk pedig pontos és higgadt befejezéssel szerezte meg első találatát a BMTE mezében. (1-2)

Kulcsár szinte minden budafoki támadás főszereplője volt a folytatásban is, nem sokkal a gólja után szabadrúgásból varázsolta a labdát Khiesz fejére, ám védőnk fejese után Hermány nagyot vetődve hárított. A 73. percben viszont már a Csákvár kapusa sem menthette meg csapatát. Kulcsár remekül ívelt a csereként beállt Farkas Bálinthoz, aki a jobbösszekötő helyének közelében átvette a labdát, középre húzott, elment a védő mellett és korát meghazudtoló higgadtsággal lőtt 10 méterről a hálóba. (2-2) 17 éves, saját nevelésű játékosunk harmadszor lépett pályára a felnőttek között és első találatát szerezte.

Az utolsó tíz percre fordulva kapusunk, Kovács Zoltán megint bizonyította, komoly bravúrokra képes. Skribek lapos lövésénél minden rutinjára szüksége volt a védéshez, de megoldotta. A 89. percben emberelőnybe kerültünk. Baranyai Ádám sárga lappal a birtokában csúnyán elkésett a szereléssel és felrúgta a budafoki színekben első tétmeccsére beállt Csiszér Balázst, ám arra már nem maradt elegendő játékidő, hogy létszámfölényünket kihasználva esetleg megszerezzük a három pontot érő harmadik gólt. Így aztán most meg kellett elégednünk az egy ponttal, ami a játék összképét tekintve hiányérzettel töltheti el szurkolóinkat, ám ha arra gondolunk, hogy félórával a vége előtt még kétgólos hátrányban voltunk, nem lehetünk igazán csalódottak a döntetlennel. 

Remélhetőleg odafent "Sneci" is büszke a fiúkra, akik vasárnap délután érte is játszottak...

 

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
Budafoki MTE-Aqvital FC Csákvár 2-2 (0-1)

Gólszerző: Kulcsár K. (62'), Farkas B. (73') ill. Skribek (25'), Baracskai (60')
Kiállítva: Baranyai (89')

BMTE: Kovács Z. - Margitics, Khiesz, Króner, Gohér - Oláh B., Micsinai (Csiszér, 82')- Kercsó (Farkas B., 59'), Kulcsár K., Vankó - Kovács D. (Filkor 37')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Csákvár: Hermány - Papp M., Dulló, Baranyai, Galambos (Daru, 78') - Mészáros D., Nándori (Deutsch L., 32') - Skribek, Sándor Gy., Simon M. - Baracskai (Molnár Cs., 70')
Vezetőedző: Szijjártó István

Szponzoraink