A jó futball nem párosult eredménnyel Kaposvá&am"/>
Previous Next

A jó futball nem párosult eredménnyel Kaposváron

 

Csapatunk jobban játszott és veszélyesebb volt a házigazda Rákóczinál, de nem tudott pontot szerezni, 2-1-re kikapott a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában.

 

Kaposvár Budafok

 

A futball olykor igazságtalan, ez újra bebizonyosodott. Nem mindig az a csapat nyer, amelyik többet tesz a sikerért. A mieink nagyon sokat tettek azért vasárnap Kaposváron, hogy megszakítsák a hazaiak tizenkét mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát, de legalábbis ponttal távozzanak a somogyi megyeszékhelyről. Egyik sem sikerült. Pedig már a 14. percben megszereztük a vezetést, egy remek kontratámadás végén Kercsó Bence értékesítette a ziccert, szezonbeli első gólját szerezve. (0-1) A folytatásban csapatunk szervezetten védekezett, ám a Kaposvár a 35. percben mégis egyenlített: egy hosszú bedobást követően a nem sokkal korábban még pontatlanul célzó Beliczky Gergő kapásból vágta a labdát a kapunkba. (1-1)

 

A szünet előtt Oláh Bálint előtt adódott nagy lehetőség, de középpályásunk nem tudott gólt szerezni. Nem úgy, mint a kaposvári Vachtler Csaba, aki a 47. percben szabadrúgásból volt eredményes és már a Rákóczi vezetett. (2-1) A kapott gól után a mieink nyomás alá helyezték az ellenfelet és egyértelmű fölényben futballoztak, ám egyenlítenünk nem sikerült. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a 95. percben egy dulakodást követően Zsiga Ervint kiállították a hazaiaktól.

 

A Kaposvár egy góllal többet rúgott, így megérdemelte a győzelmet- értékelt a lefújást követően vezetőedzőnk, Vitelki Zoltán. A mérkőzés összképét tekintve sokkal jobban játszottunk, az ellenfél nem nagyon tudott helyzetet kialakítani a kapunk előtt, de két pontrúgásból gólt szerzett. A második félidő még egyértelműbb volt, kevés lehetőséget kaptak a mi térfelünkön a kaposvári játékosok, de a futball nem igazságos játék.

 

Csapatunk szerdán 12.30-tól a Magyar Kupában, a harmadosztályú UFC Szekszárd otthonában lép pályára, a legjobb 32 közé jutásért.

 

Kaposvári Rákóczi FC-Budafoki MTE 2-1 (1-1)

Rákóczi Stadion, 750 néző, vezette: Böcskei Balázs (Kis Z., Legeza)

 

Gólszerzők: Beliczky (35), Vachtler (47) illetve Kercsó (14)

Kiállítva: Zsiga (95)

 

Kaposvár: Pogacsics - Vachtler, Ur, Lakatos G. (Fodor M., a szünetben), Hadaró - Nagy J., Szakály A. - Nagy R. (Zsiga, 63), Beliczky, Bíró D. (Horváth F., 83) - Tömösvári

Vezetőedző: Waltner Róbert

 

BMTE: Szabó B. - Margitics, Króner, Gohér, Kirják - Vass M., Oláh B. (Vankó, 79) - Kovács D. (Boros G., 61), Filkor, Kercsó - Pölöskei P.

Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Szponzoraink