Previous Next

Jól futballoztunk, de két szöglettel agyonvertük magunkat - Csizmadia Csaba

Vezetőedzőnk szerint megoldást kell találni a pontrúgások után kapott gólokra, az első félidő kombinatív játékára viszont lehet építeni.

 

 

A csalódottság volt az úr a BMTE öltözőjében vasárnap délután Dorogon, mert bár csapatunk játékban sokat tett a győzelemért, két, pontrúgás után kapott gól miatt 2-1-es vereséget szenvedett a Buzánszky Jenő Stadionban. “Mi futballoztunk, szereztünk egy nagyon szép gólt és utána két szöglettel agyonvertük magunkat. Ennyi volt a mérkőzés” - mondta az öltözőfolyosón vezetőedzőnk, néhány perccel a lefújás után.

Csizmadia Csaba csalódottsága és ingerültsége érthető, hiszen az ellenfél brusztolós játékával szemben a mieink járatták a labdát és a nehéz talaj ellenére kombinatív futballal próbálták feltörni a Dorog védelmét. Erőfeszítéseinket azonban ezúttal csak részben koronázta siker. “Úgy tudtunk vezetést szerezni az első félidőben, hogy közben egyértelmű fölényben is voltunk” - folytatta értékelését vezetőedzőnk. “Aztán jött az a pontrúgás és képtelenek voltunk tisztázni, pedig a labda nagjyából bokamagasságban jött befelé. Emiatt mindenképpen kritika illeti a csapatot, ezt meg kellett volna oldani. Csakúgy, mint a második félidei szögletnél, ahol ugyancsak lemaradtunk.”

Sajnos az ellenfél pontrúgásaival szemben történő védekezéssel ősszel is akadtak gondjaink és Csizmadia Csaba szerint az ilyen találatok kiküszöbölésére a jövőben még nagyobb hangsúlyt kell fektetni. “Sok időm nincs, hogy megfejtsem, miért van ez, de több gólt kaptunk már hasonló szituációkból a mostani szezonban és ez így nem mehet tovább. Két ilyen butasággal nem ronthatjuk el azt a munkát, amit 90 percen keresztül megcsinálunk” - fogalmazott vezetőedzőnk. “Ez bánt és mérges is vagyok miatta, főleg azért, mert egyébként jól futballoztunk.”

És akkor rá is kanyarodhatunk a pozitívumokra, hiszen ezekből is volt bőven a Dorog elleni találkozón. Csizmadia Csaba úgy véli, az első félidőben mutatott játékra lehet építeni. “Azt szeretném, ha úgy játszana a csapat a következő hónapokban, mint a dorogi mérkőzés első felében, viszont ezúttal sajnos olyat is láttam a pályán, amit a jövőben nem akarok látni. Kicsit kettős érzés most ez, ami azt mutatja, hogy valami még nem működik a védekezéssel. Ezen is kell dolgoznunk” - mondta Csizmadia Csaba.

Sok van még hátra az idényből, ám azt már az első tavaszi forduló megmutatta, hogy borzasztóan nehéz lesz kikeveredni a hátsó régióból, ahol a csapatok élet-halál harcot vívnak a bennmaradáshoz szükséges pontokért. A mienk a dorogi vereséggel, valamint a Siófok bravúrgyőzelme miatt visszacsúsztak a tabellán és a 17. helyről várják a folytatást. “Továbbra is az a célunk, hogy ne kelljen hátrafele néznünk, hanem zárkózzunk fel a középmezőnyhöz. Itt a példa, egy dorogi győzelemmel közelebb kerülhettünk volna ehhez a célhoz, de most nem jött össze. Nem marad más, mint hogy összeszorítjuk a fogunkat és készülünk a következő meccsre” - mondta vezetőedzőnk.

Csapatunkra vasárnap, 14 órától a BMTE Stadionban újabb “hatpontos” mérkőzés vár, a Siófokot fogadjuk majd.

 

Merkantil Bank Liga
A 22. forduló eredményei

Soroksár SC-Vác FC 3-0
Kazincbarcika-Duna Aszfalt TVSE 5-0
Credobus Mosonmagyaróvár-Kaposvári Rákóczi FC 0-1
Budaörs-Nyíregyháza Spartacus 3-2
Ceglédi VSE-Békéscsaba 1912 Előre 0-4
BSS Monor-Aqvital Csákvár FC 2-2
Vasas FC-BFC Siófok 0-2
Dorogi FC-Budafoki MTE 2-1
Gyirmót FC Győr-Balmaz Kamilla 4-0
ZTE FC-WKW ETO FC Győr 1-1 - félbeszakadt

Szponzoraink