Previous Next

Jól felépített rendszerben

Csapatunk középpályásával, Kulcsár Kornéllal az ellenfelek harcmodoráról, az NB I-be jutás lehetőségéről és erősségeinkről beszélgettünk.

 

 

BudafokiMTE.hu: A jövőben is számítanunk kell arra, hogy az ellenfelek védekezni jönnek a BMTE Stadionba?

Kulcsár Kornél: Különösebben nem szoktam az ellenfelek játékával foglalkozni, de tény, hogy meglepett az a felfogás, ahogyan a Dorog futballozott múlt vasárnap. A dorogiak egyáltalán nem törekedtek a gólszerzésre, kizárólag arra koncentráltak, hogy megússzák kapott gól nélkül (0-0 lett a végeredmény - a szerk.). Nagyon sok helyzetünk volt, százból kilencvenkilencszer magabiztosan nyertünk volna, sajnos ez volt az az egy meccs, amelyen a szerencse megmentette őket. Az pedig kimondottan zavart, hogy a lefújás után úgy ünnepeltek a kispadon, mintha bajnokságot nyertek volna…

Ez akár azt is jelentheti, hogy az elmúlt hónapok eredményeinek köszönhetően más polcra kerültünk a riválisok szemében…

Ha így van, joggal tartanak tőlünk, ezt bizonyítottuk, de én inkább azt tapasztalom, hogy sokan még mindig nem számolnak velünk. Persze addig jó, amíg ez így van, hiszen engem és a csapattársaimat ez kimondottan motiválja és még keményebb munkára sarkallja. Ne is mondjanak rólunk semmit, mi szépen, csendben tesszük a dolgunkat, aztán a szezon végén kiderül, hogy mindez mire lesz elég. Nem a véletlen műve, hogy feljutó helyen állunk. Nem könnyű minket legyőzni, tíz forduló óta veretlenek vagyunk és lépegetünk a célunk elérése felé.

Beszélgettek az öltözőben a feljutásról?

Szóba kerül az NB I-es szereplés lehetősége, de helyén kezeljük a dolgot. Tudjuk, mire vagyunk képesek és nem akarok álszerény lenni: rajtunk múlik, hogy a következő szezont az élvonalban kezdjük-e. Ősszel legyőztük a Vasast, három gólt rúgtunk Győrben, döntetlent játszottunk Gyirmóton, ráadásul ezeket a rivális csapatokat tavasszal mind hazai pályán fogadjuk majd, ami előnyt jelenthet.

Milyen összetevői vannak az eddigi sikereinknek? Miben más ez a csapat, mint a tavalyi volt?

Ne felejtsük el, hogy 2018 őszén Csizmadia Csabának egy kiesőzónában lévő együttest kellett átvennie és csupán néhány hónapja volt arra, hogy olyan csapatot formáljon, amely képes kiharcolni a bennmaradást. Ilyen körülmények között rendkívül nehéz kialakítani egy új játékrendszert. Miután bennmaradtunk, teher nélkül folytathattuk az építkezést, minden edzésen azt gyakoroltuk, amit a szakmai stáb meg akart valósítani. A mostani idényre Oláh Lóránt sportigazgatóval együtt tökéletesen összerakták a keretet, hátul nagyon stabilak vagyunk, az első négyes pedig rendre gólt, gólokat szerez. Fel van építve a rendszer és mindenki pontosan tudja a dolgát.

Ez a jól felépített játék eredményre vezethet vasárnap Soroksáron is?

Igen. A Soroksár a “játszósabb” csapatok közé tartozik, ők nem ölni akarják majd a futballt, ez a nyíltabb játék pedig kedvezhet nekünk. Egyértelműen győzni akarunk.

Kulcsár Kornél főszereplésével?

Tavaly nagyon sok sérüléssel bajlódtam, jött minden, kéztörés, combizomszakadás, húzódás… Szerencsére a téli felkészülést teljes egészében végig tudtam csinálni, egyetlen edzésről sem hiányoztam és ennek köszönhetően jó erőben vagyok és úgy érzem, a csapat segítségére tudok lenni a céljaink elérésében. 

 

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
14:00
 Soroksár SC-Budafoki MTE
Szamosi Mihály Sporttelep, 2020. február 23., vasárnap

Szponzoraink