Previous Next

Jobbhátvéd a horvát élvonalból

A magyar felmenővel is rendelkező, 24 éves Marko Iharos a Slaven Belupótól érkezett.

 

 

 

Lőrinczy Attila után klubunk szerződtette a 24 éves jobbhátvédet, Marko Iharost a horvát élvonalbeli Slaven Belupo együttesétől.

A magyar felmenővel rendelkező Iharos 1996. június 23-án született a horvátországi Belovár településen. Tizenkét évesen a Dinamo Zagreb világhírű akadémiájára került, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat. Az ifjúsági Bajnokok Ligájában olyan ellenfelekkel szemben futballozott, mint az Arsenal vagy a Bayern München. Játszott a zágrábiak tartalékcsapatában a horvát másodosztályban.

A 2016/2017-es szezonban a szlovén élvonalban szereplő Rudar Velenje játékosa volt. Húsz bajnoki mérkőzésen lépett pályára, az Olimpija Ljubljana ellen mintegy 35 méterről lőtt bombagólt 2017 májusában.

2018 telén a litván Suduvához írt alá, amellyel a szezon végén bajnoki címet és szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett. A legutóbbi két idényt a Slaven Belupónál töltötte. A horvát első osztályban összesen tizenegy találkozón játszott.

Iharos korábban szerepelt a horvát korosztályos válogatottakban.

"Markóban nagy potenciál rejlik és pontosan beleillik a játékrendszerünkbe. Komoly pályafutást jósoltak neki, abban bízunk, hogy Budafokon új lendületet vesz majd. Számunkra fontos szempont, hogy értéket teremtsünk a magyar futball számára. Mivel apai nagyapja révén magyar felmenővel is rendelkezik, hamarosan megkaphatja az állampolgárságot" - mondta Iharosról klubunk sportigazgatója, Oláh Lóránt.

 

 

 

Szponzoraink