Previous Next

Jó helyen, a kipattanónál

Interjú a Mol Fehérvár ellen bombagólt szerző, az U21-es válogatottba meghívott Skribek Alennel.

 

 

Hogyan telnek a napok a válogatott edzőtáborában?

Kemény munkával. Igyekszünk kihasználni a lehetőséget, hogy hosszú idő után újra együtt dolgozhat a keret. Egyébként most keltem fel a gyúrópadról.

Akkor a Fehérvár elleni mérkőzésnek már nyoma sincs az izmaidban?

Alig, az már a múlté.

Mennyire ért váratlanul, hogy utólag meghívót kaptál Gera Zoltántól?

Teljesen meglepett a dolog. Vasárnap késő este hívtak, hogy másnap délelőtt jelenésem van Herceghalmon, a válogatott összetartásán. Hirtelen jött a lehetőség, de nagyon örültem neki.

Szóba került a hétvégi gólod a válogatottnál?

Annyira nem, inkább a mérkőzésről váltottunk néhány szót a többiekkel.

Azért árulj el valamit. Volt időd eltervezni, hogy mit fogsz csinálni, amikor szállt feléd a labda vagy abszolút ösztönből cselekedtél?

Szabadrúgásoknál és szögleteknél minden a kipattanó labdára figyelek. Amikor Lőrinczy Attila középre ívelt, próbáltam olvasni a játékot, hogy a védő milyen irányba fog felszabadítani. Ahogy Stopira kifejelte a labdát, tudtam, hogy egyből el fogom rúgni. Próbáltam a hosszú sarkot célozni és sikerült jól eltalálnom.

És bő tíz perccel később is csupán centiket tévedtél.

Talán az volt egy fordulópont számunkra. 2-1-es vendég vezetésnél laposan lőttem kevéssel a bal kapufa mellé. Ha ott kiegyenlítünk, akár még nyerhettünk is volna. A kimaradt lehetőség után Nikolics Nemanja befejelte a harmadik fehérvári gólt, mi pedig egy kicsit megtörtünk. Onnantól kezdve sajnos már nem sok esélyünk volt a pontszerzésre.

A mérkőzés egészét tekintve milyen az összkép?

Annak ellenére, hogy a két klub játékosállománya között van különbség, az első hatvan percben mindez nem mutatkozott meg a játékban. Pariban voltunk a legutóbbi ezüstérmes és Európa Liga-szereplő riválissal. Voltak helyzetek itt is, ott is, az utolsó félórára viszont talán fejben és fizikálisan is elfáradtunk. Az NB I-ben már olyan ellenfelekkel találkozunk, akiknek nem kell sok lehetőség ahhoz, hogy a maguk javára fordítsanak egy ilyen, sokáig kiegyenlített mérkőzést. Kíméletlenül kihasználják a legkisebb megingásokat is.

És a védők? Mennyivel nehezebb ilyen képességű védőkkel szemben érvényesülni, akár egy az egyben?

Jóval nehezebb, mint a másodosztályban, de nem lehetetlen feladat. Kellő tapasztalattal rendelkeznek és tudják, hogy ha egy bizonyos irányba terelnek minket, akkor lelassíthatják a támadásainkat. Lendületből viszont képesek vagyunk megverni őket. Ehhez az kell, hogy jó ütemben toljuk meg a labdát és kamatoztassuk a gyorsaságunkat. Nem szabad közel kerülni hozzájuk, mert fizikálisan kimondottan jók.

Hogyan hatott rád, hogy ezúttal kimaradtál a kezdőcsapatból?

Újpesten nem úgy ment a játék, ahogy elterveztem. Ezek után számítottam rá, mégis rosszul esett, hogy Csizmadia Csaba vasárnap a kispadra ültetett. Bizonyítani akartam, hogy hozzá tudok tenni a közös teljesítményhez. Mielőtt beálltam, azt mondta, rúgjak gólt, különben kapok egy taslit… (nevet – a szerk.) Próbáltam lendületet vinni a csapat játékába. Sikerült betalálnom, de az öröm úgy lett volna teljes, ha megfordítjuk a mérkőzést és legyőzzük a Fehérvárt.

Három forduló után négy pontunk van. A rajt előtt aláírtad volna?

Alá. Alapvetően nem lehet panaszunk, jól kezdtük a szezont és mindhárom mérkőzésen felvettük a versenyt az aktuális ellenféllel. Bizonyítottuk, hogy nem vagyunk rosszabbak egyik csapatnál sem. Ezen az úton kell haladnunk és a munkánknak meg lesz a gyümölcse.

A Mezőkövesd elleni folytatásig egyszer még a BMTE ellen is pályára léphetsz az U21-es válogatott tagjaként. Furcsa lesz?

Biztosan az lesz, de a csütörtöki edzőmérkőzéshez ugyanúgy állok hozzá, mint bármelyik másik feladathoz. Igyekszem megvalósítani, amit a szövetségi edző és a stáb kér tőlem. Hivatalos mérkőzésen még nem játszottam az U21-es csapatban, remélem, a szlovénok ellen jövő hétfőn átesem a tűzkeresztségen és a koronavírus-járvány nem húzza keresztül a számításainkat. Nagyon várom, hogy újra felvegyem a címeres mezt.

És ott legyél a kipattanónál…

Ott. Mindig...

 

 

 

Szponzoraink