Previous Next

Jó hangulatú találkozó

A szurkolói ankéton fontos témákról beszélgettünk a történelmi idény kezdéseként.

 

 

Megtelt a BMTE Sportvendéglő kerthelyisége szerda este. Szurkolóink közül többen budafoki színekbe öltözve érkeztek a szezonnyitó ankétra, amely rendkívül jó hangulatban zajlott. Drukkereink fontos kérdéseket tettek fel, klubunk vezetői és játékosai pedig értékes gondolatokat osztottak meg az idény kezdete előtt.

"Eddig közel 350 bérletet adtunk el" - mondta Jakab János tiszteletbeli elnök, aki hozzátette, a BMTE, Budafok-Tétény önkormányzatával együttműködve mindent megtesz azért, hogy segítse drukkereink utazását az idegenbeli mérkőzésekre.

Jakab János kérdésre válaszolva elmondta, javasolni fogja, hogy a 75 év felettiek ingyen léphessenek be a BMTE Stadionba és kész egyeztetni további diákkedvezményekről is.

"Nem szeretnénk semmiféle hasznot húzni a szurkolóinkból, akiket mindenben segítünk" - tette hozzá tiszteletbeli elnökünk, aki a főlelátó előtti kerítés elbontására vonatkozó felvetésre úgy reagált, azon lesz, hogy a mostani helyzet megszűnjön. "A mi drukkereink miatt nem kell kerítés, aki pedig be akar menni a pályára, azt mindenképpen meg fogjuk ebben akadályozni" - mondta.

Jakab János arról is beszélt, hogy támogatja az NB I létszámának növelését, amelyre márciusban klubunk tulajdonosa is javaslatot tett.

"Amikor a szezon félbeszakadt, Bélteky Róbert levelet írt az MLSZ elnökének és azt javasolta, hogy egy kieső mellett három csapat jusson fel az élvonalba. Ez azt jelentette volna, hogy most a Vasas is NB I-es. A tulajdonos sportszerű volt, de a szövetség akkor nem fogadta el a javaslatot" - fogalmazott tiszteletbeli elnökünk.

Az ankéton részt vett Németh Zsolt, Budafok-Tétény országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta, a BMTE több, mint egy futballklub.

"Nagyon fontos egy háromszög kialakítása a klub, az önkormányzat és a szurkolók között. A cél, hogy Budafok bebizonyítsa, itt a helye az NB I-ben. Ha ez a hármas együttműködés jól működik, hozzá tudunk járulni a csapat sikereihez. Ez a kerület egy sport- és kulturális közösség, amelyben összetartozunk. Szervezzük meg magunkat, legyen látható, hogy szívvel-lélekkel a 108 éves BMTE mögött állunk" - mondta Németh Zsolt. 

A sportszakmai kérdésekre Csizmadia Csaba vezetőedző és Oláh Lóránt sportigazgató válaszoltak.

"Még egy védekező középpályás érkezése várható, vele lesz teljes a keretünk" - mondta vezetőedzőnk, aki hozzátette, csapatunknak van egy működő játékrendszere, amit a jövőben szeretne tovább fejleszteni.

Oláh Lóránt arról beszélt, meghatározták, hogy leginkább magyar futballistáknak adnak lehetőséget. Olyanoknak, akik lendületükkel és motivációjukkal segíthetnek a céljaink elérésében. Sportigazgatónk szerint az élvonalban kevesebb párharc, ám magasabb intenzitás várható, amely gyorsabb gondolkodást követel a játékosoktól. 

Csapatkapitányunk, Kovács Dávid úgy fogalmazott, az NB I-ben és az NB II-ben sincs még egy olyan különleges közösség, mint a budafoki. A legutóbbi idényben 15 bajnoki gólt szerző támadó hozzátette, az élvonalban kulcsfontosságú lesz a helyzetkihasználás.

A szurkolói ankéton - amelyen három új szerzeményünk, Lőrinczy Attila, Takács Ronald és Zsóri Dániel is részt vett - elhangzott, hogy a hétfői, Kisvárda elleni szezonnyitó előtt klubunk két legendája, az olimpiai bajnok Noskó Ernő és az olimpiai ezüstérmes Tóth Kálmán végzik el a kezdőrúgást. 

 

Szponzoraink