Previous Next

Játékban jelentős, gólokban minimális különbség - győzelem Dorogon

Csapatunk hátrányból fordítva 2-1-re nyert a Dorogi FC vendégeként a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában.

 

 

Nem indult jól a dorogi kilencven perc a mieink szempontjából. Egyetlen apró kihagyás ahhoz vezetett, hogy korán hátrányba kerültünk. Papp Máté a tizenhatos bal oldalánál tovább pöccintette a labdát, Paudits Patrik pedig megelőzte emberét és hat méterről a kapuba perdített. (1-0) 

Ekkor még öt perc sem telt el a mérkőzésből, ám a folytatásban csapatunk átvette az irányítást és uralta a játékot. Filkor Attila kapáslövése még kevéssel elkerülte a dorogi kaput, Soltész István próbálkozásánál viszont már Mursits Rolandnak kellett nyújtóznia. A 24. percben aztán a jelentős fölényünk góllá érett: egy jobb oldali kis szöglet után Kovács Dávid tekert középre, Romić Danijel pedig 12 mérerről szépen fejelt a hálóba. (1-1) Védőnk első budafoki találatát szerezte.

Szervezetten és taktikusan futballoztunk, sokat birtokoltuk a labdát és a 43. percben már nálunk volt az előny. A kezdőcsapatba bekerülő és rendkívül magabiztosan játszó Vaszicsku Gergő hatalmas bedobása után a lecsorgó labda Oláh Bálint elé került, ő pedig hat méterről kíméletlenül a hálóba vágta azt. (1-2)

Fordulás után hamar jöhetett volna a harmadik budafoki gól. Oláh egy labdaszerzés után megiramodott, 25 méterről laposan lőtt, de a labda a kapufát súrolva mellé ment. Koncentrált, fegyelmezett játékunknak köszönhetően a Dorog nem veszélyeztette Kovács Zoltán kapuját, a mieink előtt viszont több lehetőség is adódott arra, hogy eldöntsék a találkozót.

Vaszicsku egy labdaszerzés után Kovács Dávid elé passzolt jobbról, de csapatkapitányunk lövését védte a kapus. Nem sokkal később pedig Kovács adott középre hasonló helyzetből, de Horváth Roland kevéssel lemaradt az átadásról. A végén két hazai szögletnél izgulnunk kellett, de ellenfelünknek nem volt kidolgozott helyzete. Csapatunk játékban toronymagasan, eredményben egy góllal nőtt a Dorog fölé és 2-1-es győzelemmel távozott a Buzánszky Jenő Stadionból.

 

Merkantil Bank Liga, 5. forduló
Dorogi FC-Budafoki MTE 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Paudits (‘5) ill. Romić (‘24), Oláh B. (‘43)
Sárga lap: Beke ('23), Forró ('43), Nyíri ('48), Takács P. ('85) ill. Vaszicsku ('34), Micsinai ('87), Opavszky ('94)

Dorog: Mursits - Nyíri, Dlusztus, Lencsés, Forró - Kitl - Földi (Csillag '58), Beke (Takács P. '72), Papp M. - Paudits, Délczeg (Németh Á. '62)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

BMTE: Kovács Z. - Opavszky, Vaszicsku, Romić, Kirják - Filkor, Oláh B. - Kovács D., Soltész (Micsinai '58), Szabó M. (Vankó '73) - Horváth R. (Margitics '82)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink