Previous Next

István kontra Dominik - Soltész-párharc a pályán

Az ikrek korábban még sosem játszottak egymás ellen, vasárnap viszont riválisként találkoznak a BMTE Stadionban.

 

 

Különleges mérkőzésre készülnek a Soltész-fivérek, akik közül István a mieinket erősíti, Dominik pedig az FC Ajka játékosa. A Magyar Futball Akadémián nevelkedett 18 éves ikrek tétmeccsen először futballozhatnak majd egymás ellen, a találkozó előtt pedig mindketten ugyanarra a három kérdésre válaszoltak.

 

Milyen érzésekkel várod az ikertestvéred elleni mérkőzést?

Soltész István: Az, hogy Dominik a riválisnál futballozik, különös pikantériát ad a találkozónak, de a célt illetően semmin sem változtat. Ugyanúgy várom ezt a meccset is, mint az összes többit és természetesen én szeretnék győztesen kikerülni kettőnk “párharcából”.

Soltész Dominik: Izgatott vagyok a vasárnappal kapcsolatban, mert életünkben először találkozunk ellenfélként a pályán. Ha nyernénk a BMTE Stadionban, számomra értékesebbé tenné a sikert az a tény, hogy a testvérem csapatát győztük le.

Hogyan jellemeznéd ikertestvéred játékát? Mik az erősségei?

S.I.: Dominik legnagyobb erősségének az egy az egy elleni játékot tartom. Emellett pedig kiemelkedő rúgótechnikával is rendelkezik. Ugyanakkor, ahogy minden játékosnak, neki is van gyengesége, amit szerencsére én már ismerek (nevet - a szerk).

S.D.: Isti rúgótechnikája kimagasló és nagyszerűen olvassa a játékot, gyorsan gondolkodik a pályán. Ráadásul kellő aggresszivitással futballozik, ami szintén rendkívül jó tulajdonsága.

Milyen mérkőzésre számítasz vasárnap?

S.I.: Hajtós, küzdelmes kilencven percre számítok az Ajka ellen. Mi az eddigiekhez hasonlóan a saját játékunkra koncentrálunk. Úgy gondolom, ha teljes mértékben betartjuk Csizmadia Csaba és a szakmai stáb utasításait, akkor szurkolóink támogatásával otthon tudjuk tartani mindhárom pontot.

S.D.: Mindkét együttes nyerni akar majd, ezért harcos meccs lesz a vasárnapi. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy szervezettek, kompaktak és agresszívek legyünk csapatszinten. Ha ezt megvalósítjuk, eredményesek lehetünk Budafokon és megszerezhetjük első idegenbeli győzelmünket a szezonban.

 

Merkantil Bank Liga, 8. forduló
17:00 Budafoki MTE-FC Ajka
BMTE Stadion, 2019. szeptember 15., vasárnap

A mérkőzésre 800 forintos áron lehet teljes árú jegyet vásárolni a kezdés előtt a helyszínen, a BMTE Stadion pénztárában. 14 éven aluli diákok, valamint a nyugdíjasok számára a belépés ingyenes.

Szponzoraink