Már nincs szükség mankóra
Previous Next

Már nincs szükség mankóra és rögzítőre - Gubacsi Zoltán

 

Jól halad fiatal védőnk, Gubacsi Zoltán rehabilitációja, aki augusztusban szenvedett súlyos térdsérülést, februárban pedig már visszatérne a pályára.

 

Gubacsi Zoltán Budafoki MTEEgy edzésen történt- emlékezett vissza a sérülés pillanatára 22 éves védőnk. Egy az egy elleni párharc volt, ellöktek és beleléptem egy gödörbeSajnos kiment a térdem, később pedig kiderült, hogy a keresztszalagom teljesen elszakadt, míg az oldalszalagom részlegesen.

 

A műtét után kezdetét vette a rehabilitáció időszaka, amelynek első négy hetét Gubacsi Zoltán egy speciális rögzítőben, illetve mankózva töltötte. Két hete viszont már nincs szüksége a kiegészítőkre, ami azt jelzi, hogy játékosunk felépülése egy újabb fázisba lépett. Naponta kétszer-háromszor edzem. Hetente egy alkalommal a gyógytornásszal. Ő elmondja, hogy otthon milyen feladatokat kell csinálnom. Ezek többnyire combfeszítő és nyújtó gyakorlatok, melyeknek az a célja, hogy a combizmom újra megerősödjön- mondta védőnk.

 

Gubacsi Zoltán emellett egy különleges edzést is beiktat a programba a minél gyorsabb felépülés érdekében. Ez a kaatsu, egy speciális japán technika, melynek lényege, hogy a sportoló a különféle gyakorlatokat a végtagjaira, például a combjára helyezett pántokkal végzi és ezek vértolulást eredményeznek az adott testrészen.

 

Gubacsi Zoltán Budafoki MTEKrioszaunába is járok, hiszen a hidegterápia szintén hozzájárul ahhoz, hogy a rehabilitáció folyamata lerövidüljön- fogalmazott Gubacsi, aki tavasszal 12 mérkőzésen lépett pályára és abban bízik, hogy minél hamarabb csatlakozhat társaihoz. A doktor úr szerint összesen hat hónapot vesz igénybe a felépülésem, ami azt jelenti, hogy ha midnen a tervek szerint halad, februárban már teljes értékű munkát végezhetek.

 

Mielőbbi, gyors felépülést, Zoli!

 

Szponzoraink