Previous Next

Inspiráció a fiataloknak

U15-ös és U17-es együttesünk számára is befejeződött az őszi szezon, melyet követően megnéztük, hogyan teljesítettek tehetséges, az első csapatba vágyó fiataljaink.

 

 

U15-ös korosztály

Csapatunk az MLSZ II. osztály Közép A-csoportjában szerepel és négy veretlenül megvívott mérkőzéssel zárta az őszt a tabella hetedik helyén. A 18 fős keretben három 2006-os születésű, vagyis a többieknél egy évvel fiatalabb játékos található, hárman pedig már rendszeresen az U17-esekkel edzenek.

“A cél természetesen az, hogy minél többen jussanak el az ifjúsági, majd a felnőtt együttesig, de az eredmény itt másodlagos. Gondolkodó és a futball iránt maximálisan elkötelezett futballistákat szeretnénk nevelni” - mondta a korosztály képzését másfél éve irányító Szabó Viktor, korábbi élvonalbeli labdarúgó, aki old boys és öregfiúk együttesünket is erősíti. “Ezek a fiúk régóta Budafokon pallérozódnak, így erős köztük a kohézió és remek az öltözői hangulat. Erősségünk a stabil középtengely, amely mellé igyekszünk kialakítani a csapatot. Pünkösdkor minden évben nemzetközi tornára utazunk, ami tovább erősíti az egységet.”

U17-es korosztály

U17-es együttesünk az őszi szezont követően az MLSZ III. osztály Közép A-csoportjának negyedik helyén áll. A lejátszott tizenkét mérkőzés során csupán egyszer szenvedett vereséget, méghozzá a hibátlan mérleggel rendelkező III. Kerületi TVE-től. Schmél László tanítványai gólzáporos győzelmet arattak a Testvériség (10-0), a Goldball (8-0) és a Balassagyarmat (7-0) ellen is.

“A tavalyi szezonunk ráment a tanulásra, idén viszont jobban teljesítünk” - fogalmazott U17-es csapatunk edzője, Schmél László, aki korábban a Ferencvárosnál és az utánpótlás válogatottaknál is dolgozott. A tapasztalt szakember szerint a legfontosabb a fiatalok megfelelő nevelése, együttesében pedig van 3-4 olyan játékos, aki sokra viheti a futballpályán.

“Vannak későn érő típusok és vannak, akik már fiatalabb korban is kiemelkednek, de ha megmarad a megfelelő hozzállásuk, akkor elérhetik a céljaikat” - mondta Schmél László. “Ebben a korosztályban a fizikai terhelés és a taktikai érettség is fontos. A fiúkat inspirálja az első csapat sikeres szereplése, Harsányi Dániel és Farkas Bálint példája mutatja, hogy van átmenet az NB II felé, vagyis a lehetőség adott, csak élni kell vele. Ehhez pedig mindenekelőtt alázatra van szükség.”

 

Szponzoraink