Previous Next

Így készülünk a Cegléd ellen - beszámoló az edzésről

A vasárnapi bajnoki mérkőzés előtt megnéztük, hogyan készül csapatunk Csizmadia Csaba irányításával.

 

Péntek délután három. Az öltözői eligazítás után a játékosok és a szakmai stáb tagjai a hátsó műfüves edzőpálya felé veszik az irányt. Az égen olyan kemény küzdelmet folytat a Nap a felhőkkel, mint csapatunk a bajnoki pontokért. Próbál “fölénybe kerülni”. Odafent döntetlen az állás, amikor az egyérintős passzokra épülő feladattal elkezdődik az edzés. Megbízott vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba az oldalvonal mellett áll, figyel. A gyakorlatot ekkor Suth Balázs vezeti, pontos, erős átadásokat kér a fiúktól, majd fokozza a tempót. “Most gyorsítsunk rajta” - mondja és jár a labda, lábról lábra. Aki részt vett a háromszögezésben, a sor végére áll.


Eközben kapusaink is dolgoznak. Szabó Balázs és Balogh Péter bemelegítésképpen először középre kapja a lövéseket Bíró Szabolcs kapusedzőtől, aztán már vetődniük is kell. Vetődni és felpattanni, hiszen jön a következő löket. “Csizi”, hiszen Budafokon mindenki így hívja, a pálya közepére rendeli a játékosokat és két csapatra osztja őket. Jöhet a cicázás. “Ha eléritek a 20 passzt, a két belső ember fizet” - mondja a mester és kezdődik a hangos számolás. “Tizennyolc, tizenkilenc, húsz” - kiáltják pár perccel később szinte kórusban az egyik társaság tagjai és a kör közepén állók tudomásul veszik, hogy bővítik a csapatkasszát…


És az edzés már pörög is tovább. “Ketten ide, hárman oda” - vezényel Csizmadia Csaba és mindenki pontosan tudja, mi lesz a következő gyakorlat. Jön a beadás, Vég Bence látványos mozdulattal lő és szétforgácsolja az alumíniumot, aztán Vankó Imre mutatja meg, milyen remek bal lába van. Záporoznak a lövések, zizzen a háló. Olykor a kapuhoz tartozó, olykor a labdafogó. “Csizi” bíztat, motivál. “Adj neki egy labdát hátulról, te meg gyere, fuss vissza” - hangzik az utasítás. Pölöskei Péter úgy gurít az alsó sarokba, ahogy a nagykönyvben meg van írva, aztán druszája, Balogh Péter piszkál ki egy lövést a léc alól. Hogy hogyan, azt csak ő tudja, de szinte úszva a levegőben odaér.


Frissítés. Előkerülnek a kulacsok, a játékosok magukhoz vesznek némi folyadékot. A Nap úgy dönt, rátesz egy lapáttal és kibújik a felhők mögül, aranyra színezve a műfüvet. Jönnek az utolsó feladatok. “Bravó Kicsi” - dícséri a társ Kercsó Bencét, aki ügyesen átveszi a labdát és már passzolja is tovább. A pálya szélén Oláh Lóránt sportigazgató álldogál, figyeli a tréninget, nézi a játékosokat. Talán még az is eszébe jut, amikor ő érkezett úgy a kapu elé, mint a mostaniak.


Gyülekező a középkörnél. “Nyújtsatok, ne legyen sérülés” - Csizmadia Csaba mindenre odafigyel. És hangos taps. Ami péntek délután fél öt körül még az edzőpályáról szólt, de a vasárnapi mérkőzés után remélhetőleg a lelátóról is szólhat.


Merkantil Bank Liga, 15. forduló
Budafoki MTE-Ceglédi VSE
november 4., vasárnap, 13:30

Szponzoraink