Previous Next

Igazi csapatmunka és értékes győzelem a Győr ellen

Csapatunk 2-1-re nyert az ETO FC Győr ellen a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában.

 

 

Nem volt könnyű dolga Csizmadia Csabának a kezdőcsapat kijelölésekor, mert nem állt rendelkezésére több olyan játékos sem, aki tavasszal alapembernek számított. Így került be az együttesbe a 19 éves Kirják Henrik, aki legutóbb november elején lépett pályára a Merkantil Bank Ligában. Az ETO FC Győr jó formában érkezett a Promontor utcába és négymeccses győzelmi sorozatát szerette volna tovább növelni. 

Csakhogy a mieink remekül kezdték a mérkőzést és a 9. percben vezetést szereztek. Kulcsár Kornél balról adott középre, ahol Kovács Dávid megelőzte védőjét és közelről a hálóba pofozta a labdát (1-0). Csapatkapitányunk már tizenharmadszor volt eredményes a bajnokság mostani kiírásában. A gól után kissé beszorultunk, a vendégek több szögletet végeztek el gyors egymásutánban, ám ezek nem jelentettek veszélyt. A 21. percben tökéletes támadás futott végig a győri térfélen. Egy labdaszerzést követően Kulcsár remekül tálalt Kercsó Bence elé, aki jobbról középre passzolt, Kirják pedig jó ütemben érkezett és mintegy 8 méterről a hálóba lőtt. (2-0) Fiatal szélsőnk pályafutása második NB II-es találatát szerezte.

A folytatásban a győriek jutottak el többször lehetőségekig, ám ezek közül egyik sem volt nevezhető kimondottan gólhelyzetnek. Csapatunk szervezetten védekezett, mindenki tudta, mi a dolga és végre is hajtotta azt. Védelmünk jól hatástalanította a szélről beívelt labdákat, Kovács Zoltán pedig magabiztosan védett vagy lehúzta a labdát a levegőből, amikor arra volt szükség. 

A mieink nem ültek rá a kétgólos előnyre, fordulás után miénk volt az első nagy helyzet. Kulcsár szabadrúgása után az előrehúzódó Króner Martin elöl az utolsó pillanatban mentettek a győriek. A 58. percben Kulcsár nem előkészített, hanem lőtt egy kontratámadásunk végén, ám néhány centivel elvétette a célt. A 70. percben aztán a semmiből szépített az ETO. A vendégek szabadrúgásból íveltek a kapunk elé, majd a Nemanja Andric által balról visszatett labdát Lovrencsics Balázs továbbította a hálóba. (2-1)

A hajrában a Győr próbált nagyobb erőket mozgosítni az egyenlítés érdekében, de játékban ebben az időszakban sem tudott a mieink fölé kerekedni. Helyzeteket kizárólag szélről belőtt labdákból, valamint átlövési kísérletekből alakítottak ki a fehérmezesek. Kovács Zoltán Andric perdítésénél és Szimcso Viktor kellemetlenül pattanó próbálkozásánál is védett. Az utolsó percekben több kontratámadást is vezethettük, az egyik ilyen akció végén a csereként beállt Pölöskei Péter vette célba a jobb alsó sarkot, de kevéssel a kapu mellé lőtt. 

2-1-es sikerünkkel előreléptünk a 15. helyre és hét pontra eltávolodtunk a kiesőzónától. Folytatás vasárnap Putnokon, a Kazincbarcika ellen. 

 

Merkantil Bank Liga, 27. forduló
Budafoki MTE-WKW ETO FC Győr
BMTE Stadion, vezette: Nagy Róbert (Szalai, Bornemissza)

Gólszerző: Kovács D. (9'), Kirják (21') ill Lovrencsics (70')

BMTE: Kovács Z. - Vég B., Khiesz, Króner, Gohér - Veszelinov, Oláh B. - Kercsó, Kulcsár K. (Vankó, 76'), Kirják (Csiszér, 70') - Kovács D. (Pölöskei, 88')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Győr: Horváth T. - Vadász, Vukasovic, Tar, Kovács K. - Bagi, Vashkeba (Tajthy, a szünetben) - Szimcso, Madarász (Szánthó, 60'), Andric - Lovrencsics B.
Vezetőedző: Király József

Szponzoraink