Previous Next

Hit, bizalom és munka

Mervó Bence 14 hónapos kihagyás és számos megpróbáltatás után most az élvonalra készülhet.

 

 

"Óriási élmény, hogy itt vagyok Budafokon" - mondta Mervó Bence a BMTE Instagram Live beszélgetésében. A korábbi U20-as vb-gólkirály tavaly februárban csatlakozott klubunkhoz, majd egy évvel később - 14 hónapos kihagyás után - visszatért a pályára. "Egyre jobb formában érzem magam, ráadásul feljutottunk az NB I-be, vagyis minden jól alakul" - tette hozzá.

Pedig támadónk az elmúlt öt évben sok mindent átélt. 2015 tavaszán még a Győr játékosaként játszott élvonalbeli mérkőzéseket, majd kezdetét vette egy olyan időszak, amely az örömteli pillanatok mellett a nehézségekről és fájdalmakról is szólt. Svájcban, Lengyelországban és Szlovákiában is igyekezett bizonyítani tehetségét, gólérzékenységét, ám térdsérülései és műtétjei miatt erre kevesebb lehetősége volt. 

"Az utolsó operációm volt a legkomolyabb" - emlékezett vissza Mervó Bence. "Közel három hónapot feküdtem egy ágyban, de csak a célt láttam magam előtt. Vannak dolgok az életben, amire sokan azt mondják, lehetetlen. Pedig megfelelő mentalitással, alázattal és az utasítások betartásával felül lehet írni az ilyen véleményeket. Lépésről lépésre motiváltam magam, előre néztem és most azt mondhatom, újra egészséges vagyok."

Orvos, gyógytornász és erőnléti edző. Három személy, akik játékosunk felépülésében fontos szerepet játszottak. És persze a budafoki közösség ereje, amely Mervó Bencét is átlendítette a holtpontokon.

"Az első pillanattól kezdve éreztem, hogy egy igazi családba kerültem Budafokon" - fogalmazott 25 éves támadónk, aki hangsúlyozta, súlyos műtétje ellenére érezte vezetőink, a szakmai stáb és a társak bizalmát. "Más klubnál aligha tapasztaltam volna ilyen korrekt hozzáállást. A csapattársaim folyamatosan érdeklődtek felőlem. Jól esett, hogy számítottak rám."

Mervó Bence februárban, a Budaörs és a Dorog ellen már pályára lépett budafoki színekben és úgy véli, a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet számára kimondottan jókor jött. 

"Ezt az időszakot felhasználhatom arra, hogy utolérjem magam és egyre jobb formába kerüljek" - mondta. "Heti 3-4 alkalommal vezetőedzőnkkel, Csizmadia Csabával külön is edzettem, emellett pedig követem Balogh Barna erőnléti edző programját. Motivál, hogy ilyen komoly dolgok után, amik velem történtek, újra megmutassam magam az NB I-ben. A felkészülés során látjuk majd, hogy áll a csapat, lesz időnk, hogy mindent összerakjunk. Az az egység pedig, ami minket jellemez, az élvonalban is ki fog tartani. Ilyen egységet sehol nem éreztem még..."

Öt év hosszú idő. Mervó Bence életében különösen az. Ám a sok megpróbáltatás és talpraállás után lassan elérkezhet a visszatérés ideje. Méghozzá a legmagasabb osztályban.

 

Szponzoraink