Previous Next

Hat forduló óta veretlenül

Négy győzelem és két döntetlen - október 27. óta mindig szereztünk pontot a Merkantil Bank Ligában.

 

 

Remek formában várhatják a mieink a 2019-es esztendő utolsó hazai mérkőzését, egyben a Merkantil Bank Liga második felének kezdetét. Csapatunk október 20. óta nem veszített bajnoki találkozót, az azóta eltelt hat fordulóban pedig a lehetséges tizennyolcból tizennégy pontot gyűjtött. Ráadásul nem is akármilyen riválisok ellen. Kovács Dávidék a jó erőkből álló ETO FC Győrt 3-1-re, a feljutásra pályázó Vasas 2-0-ra is legyőzték vendégként, de ponttal távoztak az ugyancsak az élvonalba vágyó Gyirmót FC Győr otthonából is (1-1).

A BMTE Stadion szeptember közepe óta bevehetetlen erőd az ellenfelek számára. Az FC Ajka volt az utolsó együttes, amely nyert a Promontor utcában, azóta a Nyíregyháza Spartacus, a Vác és a Szombathelyi Haladás is elbukott ellenünk, pontot csak a Kazincbarcika, valamint a Siófok szerzett.

És ha már Siófok, a Balaton-partiak elleni múlt heti 0-0-val egy hosszú sorozatunk véget ért. Az azt megelőző 18 bajnoki mérkőzéssel ellentétben ezúttal nem tudtunk gólt szerezni. A szezonbeli mutatókra persze így sem lehet panaszunk. Eddig 33 találatot jegyeztünk, ami a harmadik legtöbb a mezőnyben. 17 kapott gólunk pedig a második legkevesebb a rangsorban.

A bajnokság első felét, vagyis 18 fordulót követően Csizmadia Csaba legénysége a feljutást jelentő második helyet foglalja el a tabellán. Az őszi szezonban ráadásul eddig csupán három olyan játéknapot rendeztek, melyeket követően a mieink nem álltak dobogós helyen.

Ha vasárnap délután sikerül legyőznünk a Szegedet, a többi eredménytől függetlenül biztossá válik, hogy feljutó helyen töltjük a téli szünetet.

 

Merkantil Bank Liga, 20. forduló
13:00 Budafoki MTE-Szeged Csanád Grosics
BMTE Stadion, 2019. december 8., vasárnap

 

 

Szponzoraink