Previous Next

Háromból három siker, a Vác ellen sem lassítottunk

Sorozatban harmadik győzelmünket arattuk a Merkantil Bank Ligában, miután a 20. forduló mérkőzésén 2-1-re vertük a vendég Vác FC-t.

 

 

A Balmazújváros és a Monor legyőzését követően abban bízhattunk, hogy a hétközi, MOL Vidi elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatott játékból önbizalmat merítve csapatunk zsinórban harmadik sikerét arathatja a Merkantil Bank Ligában. Ráadásul egy olyan rivális ellen, amely a szezon első fordulójában borsot tört az orrunk alá. Nos, a mieink ezúttal olyan határozottsággal és mindent elsöprő akarattal léptek pályára, hogy az embernek az volt az érzése, hogy ez a télies délután egyszerűen nem sikerülhet rosszul budafoki szempontból. És nem is sikerült, merthogy még csak a 3. percben jártunk, amikor már nálunk volt az előny. Kovács Dávid előbb kiharcolt, majd olyan mesterien váltott gólra egy szabadrúgást 23 méterre a Vác kapujától, hogy az élményszámba ment. (1-0) Azt eddig is tudtuk, hogy csapatkapitányunk kiváló rúgótechnikával rendelkezik, de ebben a lövésben nem csak "Kokó" lába, hanem a szíve is benne volt. A gól után egy emberként ugrottak a nyakába a társak. 

Az első negyedóra végén ismét ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást - megint Kovácsot buktatták a váciak a tizenhatos előterében -, de Gohér Gergő lövését Abu Attila kiütötte. A folytatásban a vendégek valamelyest többet birtokolták a labdát, ám védelmünk remekül állt a lábán. Sőt, nem csak a védelmünk, hiszen középpályásaink és támadóink is kivették a részüket a védekezésből. Ha kellett, Kercsó Bence zavarta meg az ellenfelet és szerzett labdát a felezővonal környékén, máskor Vass Máté terelte a váciak játékosát olyan területre, ahol már csak rossz megoldást tudott választani. És akkor még nem szóltunk Króner Martinról és Vaszicsku Gergőről, akik jó helyezkedéssel és időnként önfeláldozó mentésekkel óvták a kaput. A 44. percben pedig egy gyors ellentámadás végén megdupláztuk előnyünket: Kovács ezúttal az előkészítésben jeleskedett, jobb oldali beadását követően Pölöskei Péter másodjára a hálóba bólintott. (2-0)

Vagyis úgy mehettünk szünetre, hogy az első félidő pontosan úgy alakult, ahogy terveztük. Nekünk sikerült megszereznünk a vezetést, nem engedtünk komoly lehetőségeket a Vácnak, a játékrész hajrájában pedig az idegnyugtatónak is nevezhető második gólunk is megszületett. És majdnem meglett a harmadik is a szünet után, Abu nagyot védett Kercsó lövésénél. Az 51. percben aztán a vendégek "találtak" egy gólt: egy szöglet után Murai Márk vette be a kapunkat (2-1) és innentől kezdve azért egy picit izgulnunk kellett. Merthogy a váciak úgy érezték, nincs még lefutva a meccs, rákapcsoltak és egyre lendületesebben támadtak. Igaz, a védelmük mögött és a pálya közepén nagyobb területek nyíltak a mieink előtt, így hiába mozgósított nagy erőket Zoran Spisljak együttese az egyenlítés érdekében, a nagyobb lehetőségek csapatunk előtt adódtak. Például Oláh Bálint passza után, amikor Kovács lövése balszerencsénkre elakadt Abu kapusban. 

Öt perccel a rendes játékidő vége előtt a Vácnak volt még egy lehetősége, de Csillag Darius 18 méterről, szabadrúgásból a sorfalba lőtt és mivel a hajrában a mieink nem hagyták kibontakozni a vendégeket, a Promontor utcában maradt a három pont. 2-1-es sikerünk zsinórban a harmadik volt a bajnokságban és a jövő vasárnapi, Vasas elleni évzáró előtt a 16. helyen állunk, három pontra a kiesőzónától.

 

Merkantil Bank Liga, 20. forduló
Budafoki MTE-Vác FC 2-1 (2-0)
vezette: Horváth Tibor (Kepe, Kiss B.)

Gólszerzők: Kovács D. (3'), Pölöskei P. (44') ill. Murai (51')

BMTE: Balogh P. - Margitics, Vaszicsku, Króner, Gohér - Vass M., Oláh B. - Fekete (Vankó, 57'), Kovács D. (Veszelinov, 88'), Kercsó - Pölöskei P. (Vég, 78')
Megbízott vezetőedző: Csizmadia Csaba

Vác: Abu - Hegedűs, Dlusztus, Szabó N., Görgényi - Szekszárdi (Mátyás Zs., 55'), Tóth G. - Borvető, Murai (Csillag, 64'), Varga Sz. - Borvető (Durso, 82')
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Szponzoraink