Previous Next

Ha okosan játszunk, nem lehet probléma - a Csákvárt fogadjuk

Csapatunk két győzelemmel a háta mögött lép pályára vasárnap délután a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában és újra három pontot szerezne.

 

csizi_siofok

 

Folytatni a sorozatot. Ez a cél lebeg a mieink szeme előtt. A Siófok (2-1) és a Soroksár (1-0) legyőzését követően vasárnap 14 órától a Csákvár együttesét fogadjuk a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában.

“Ugyanúgy készülünk a hétvégi mérkőzésre, ahogy eddig is tettük és szeretnénk ismét három pontot szerezni” - mondta Csizmadia Csaba, aki az elmúlt két játéknapon aratott győzelmek ellenére két lábbal a földön tartja csapatát. “A Soroksár elleni találkozó után két-három szituációra felhívtam a játékosok figyelmét, amelyekre jobban kell majd figyelnünk. Mert az egyetlen fontos dolog, hogy vasárnap újra nyerjünk.”

Vezetőedzőnk szerint a múlt heti, soroksári fellépés sok pozitívummal szolgált. A mieink szervezetten futballoztak és mindent megtettek a siker érdekében. “Folyamatosan mentünk előre, ami mutatja, hogy a srácok jó erőben vannak. Helyenként azt a játékot is megvalósították, amit gyakorolunk. Egységesek voltunk és a végén csúsztunk-másztunk is, amikor erre volt szükség. Szeretném, ha ez lenne az alap, mert a hosszabb távú terveinket erre tudjuk alapozni” - fogalmazott Csizmadia Csaba.

És ha már pozitívumok, érdemes kiemelni: a Soroksár elleni győzelmet megelőzően legutóbb még tavaly szeptember 26-án, a Kazincbarcikával szemben (0-0) sikerült megóvnunk kapunkat a góltól. Vezetőedzőnk az öltözőben ki is emelte, fontos, hogy a Szamosi Mihály Sporttelepen nullára hoztuk a meccset.

“Az ilyen 1-0-ás sikerek még jobban összekovácsolják a csapatot” - folytatta Csizmadia Csaba. "A védelmünk mellett kapusunk, Kovács Zoltán is sokat tett ezért. Tapasztalatával rengeteg nehéz helyzetet megold, Soroksáron kétszer is nagyot védett a hajrában. Szerencsére már az edzőtábor során velünk volt, jutott idő az összecsiszolódásra a csapattársakkal.”

Kovács Zoltán rutinjára a tabellán hatodik Csákvár ellen is nagy szükség lesz. Még akkor is, ha vasárnapi ellenfelünk keretéből a téli szünetben kulcsemberek távoztak. Nagy Zsolt, Bobál Gergely és Tamás Nándor személyében 21 gól “igazolt el”, de vezetőedzőnk szerint nem szabad, hogy ez megtévesszen minket.

“Bármelyik csapat megérezné, ha elveszítene három ilyen gólerős játékost, ám ettől még nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. A csákváriak igyekeztek pótolni a távozókat, az előző fordulóban például Daru Bence szerzett győztes gólt Siófokon. Sok fiatal érkezett télen a Puskás Akadémiától, akik nyilvánvalóan nem rossz futballisták. Olykor előnyt jelent ugyan a tapasztalat, de tudjuk, hogy a fiatalok is sok mindenre képesek a pályán. Azt gondolom, ha okosan játszunk és kihasználjuk a tudásunkat, nem lehet probléma” - mondta Csizmadia Csaba.

A Csákvár a Monor ellen 2-2-es döntetlennel kezdte a tavaszt idegenben, majd 3-2-re kikapott hazai pályán a Vasastól. Ezt követte a múlt heti, siófoki 2-1-es győzelem. Csapatunk az őszi szezonban gól nélküli döntetlent játszott a mostani ellenfél vendégeként.

A vasárnap 14 órakor kezdődő találkozóra szurkolóink a megszokott módon, a stadion pénztárában vásárolhatják meg jegyüket. A teljes árú belépő 800 forintba kerül, a nyugdíjasok és a diákok pedig ingyen tekinthetik meg a meccset. A jegyvásárláshoz klubkártya nem szükséges!

Hajrá, Budafok!

 

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
Budafoki MTE-Aqvital FC Csákvár
vezeti: Takács Tamás (Legeza, Szvetnyik)
2019. február 24., 14.00, BMTE Stadion

Szponzoraink