Previous Next

Győztesen szálltunk le a tiszakécskei hullámvasútról

Csapatunk fordulatos mérkőzésen nyert 3-2-re a Duna Aszfalt TLC otthonában, a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában.

 

 

Egy óra játék után a tiszakécskei mérkőzés fordulópontjához érkezett: 2-2-es állásnál kapusunk, Kovács Zoltán jobbra vetődött és hárította Kirchner Krisztián büntetőjét. A következő támadásunk végén Gohér Gergő balról középre adott, az érkező Kulcsár Kornél pedig öt méterről, előre csúszva továbbított a hálóba. Lehetett volna 3-2 oda, de 3-2 lett ide. Micsoda különbség!

Az első hatvan percben hullámvasúton utaztunk és ijesztő lejtmeneteket is megéltünk. Az 5. percben például Kirchner könnyedén ment el a jobbszélen, majd a beadásából Puskás Zoltán juttatta előnyhöz a hazaiakat. (1-0) Váratlanul sok volt a bizonytalanság csapatunk játékában, ám a 17. percben szép akció végén egyenlítettünk. Vaszicsku Gergő mélységi indításával Kovács Dávid indult el a jobb oldalon, a visszatett labdát Kulcsár tálalta tökéletes ütemben Ihrig-Farkas Sebestyén elé, szélsőnk pedig az öt és feles jobb sarkának közeléből lőtt a kapuba. (1-1)

A félidő közepén mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek. Kovács Dávid előbb távolabbról, majd a kifutó kapus közeléből szerezhetett volna gólt, míg a másik oldalon Gréczi János a keresztlécre tekert, Puskás lövését pedig Kovács Zoltán bravúrral mentette szögletre. Amikor már úgy tűnt, a szünetre marad a döntetlen állás, a 44. percben gyors hazai kontratámadás futott végig a térfelünkön, Gréczi lövése Kovács Zoltánról Puskás elé pattant, a támadó pedig néhány lépésről nem hibázott. (2-1)

Innen kellett talpra állnunk, de csapatunk egy pillanatig sem adta fel, az öltözőben rendezte sorait és óriási elánnal jött ki a második játékrészre. Az 50. percben az ördöngősen cselező Szabó Mátét buktatta Erdélyi Botond a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Kovács Dávid lőtte a jobb alsó sarokba. (2-2)

A történet vége innen már ismert. A Tiszakécske az utolsó félórában nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében és Zádori Krisztián fejesénél közel járt ahhoz, hogy harmadszor is bevegye a kapunkat, de Kovács Zoltán reflexmozdulattal kitolta a léc alá tartó labdát. A hajrára egyre jobban kinyíló riválissal szemben többször ajtó-ablak helyzetbe kerültünk: Kovács Dávid ígéretes lehetőségeinek egyikéből és Szabó lövésével is növelhettünk volna az előnyt. Utóbbi az alumíniumon csattant.

Csapatunk 3-2-es győzelmével fontos három pontot szerzett a Duna Aszfalt TLC vendégeként és a tabella élmezőnyében maradt.

 

Merkantil Bank Liga, 9. forduló
Duna Aszfalt TLC-Budafoki MTE 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Puskás Z. (‘5, ’44) ill. Ihrig-Farkas (’17), Kovács D. (’51 - bün.), Kulcsár K. (’62)

Tiszakécske: Varga Á. - Erdélyi, Kardos, Csáki, Sváb - Tölgyesi, Kocsis (Zádori ’69) - Kirchner (Szuhadovszki ’64), Nyilas E., Gréczi (Durso, a szünetben) - Puskás Z.
Vezetőedző: Simon Antal

BMTE: Kovács Z. - Opavszky, Vaszicsku, Romić, Kirják (Gohér, a szünetben) - Soltész I., Oláh B. - Ihrig-Farkas (Fekete M. ’90), Kulcsár K. (Micsinai ’81), Szabó M. - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink