Previous Next

Győztes rajt a Szeged-Csanád GA otthonában

Csapatunk 3-0-ra nyert Gyulán, az újonc Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként a Merkantil Bank Liga első fordulójában.

 

 

Négy új szerzemény kapott helyet a kezdőcsapatban, akik közül Szabó Máté főszereplőnek bizonyult a gyulai szezonnyitón. Fiatal szélsőnk húsz percen belül két büntetőt is kiharcolt: előbb Manga Milán, majd Sergiu Moga volt szabálytalan vele szemben a tizenhatos bal oldalánál. A 7. percben csapatkapitányunk, Kovács Dávid (0-1), a 19. percben Kulcsár Kornél váltotta gólra a tizenegyest (0-2), mindketten laposan lőttek és rendkívül magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyultak.

A labdát az újonc Szeged-Csanád GA birtokolta többet, de a kapunkra kevés veszélyt jelentett az első félidőben. Kapusunk, Kovács Zoltán hangos szóval irányította a védelmet, amelynek tagjai tisztáztak, amikor errre volt szükség.

A budafoki kontratámadások pedig többször is kapura lövéssel zárultak. Előbb Kulcsár próbálkozását hárította nehézkesen Branimir Aleksic, majd Szabó hozta magát helyzetbe, eltolta a labdát a hazai kapus mellett, de ekkor még nem tudott gólt szerezni. A 43. percben már igen: Horváth Roland labdaszerzése és passza után Szabó betört a büntetőterületen belülre és balról, mintegy 12 méterről hajszálpontosan lőtt a hosszú alsó sarokba. (0-3)

Fordulás után a Szeged-Csanád GA mezőnyfölénybe került és veszélyesebben futballozott a mieink térfelén. Elsősorban a szünetben csereként beállt Varga Szabolcsnak köszönhetően, aki egy alkalommal nagy helyzetben, de kissé éles szögből az oldalhálót találta el. A másik oldalon, Oláh Bálint és Ihrig-Farkas Sebestyén előtt adódott lehetőség az előnyünk növelésére, újabb gól viszont már nem született a mérkőzésen.

Csapatunk 3-0-ra nyert, így győzelemmel kezdte a szezont, amire a 2017-es feljutásunk óta sem az őszi, sem a tavaszi félév tekintetében nem volt példa az NB II-ben. A mieink szerdán, 19 órától a mezőny másik újoncát, a Szolnoki MÁV FC-t fogadják a BMTE Stadionban.

 

Merkantil Bank Liga, 1. forduló
Szeged-Csanád GA-Budafoki MTE 0-3 (0-3)
Grosics Akadémia, Gyula, vezette: Takács János (Bornemissza, Garai)

Gólszerzők: Kovács D. (‘6 - büntetőből), Kulcsár K. (’19 - büntetőből), Szabó M. (’43)
Sárga lap: Pongrácz ('16), Tóth G. ('43), Moga ('61), Oláh G. ('74), Andorka ('93) ill. Szabó M. ('33), Kirják ('70)

Szeged: Aleksic - Manga (Orosz M. ’65), Moga, Tóth G., Zabari (Gajdos ’65) - Oláh G. - Zvara (Varga Sz., a szünetben), Germán, Pongrácz, Bitó - Andorka
Vezetőedző: Joao Pedro de Olivera

BMTE: Kovács Z. - Opavszky, Romic, Króner, Kirják - Filkor, Oláh B. - Kovács D., Kulcsár K. (Soltész ’63), Szabó M. (Vankó ’76) - Horváth R. (Ihrig-Farkas ’81)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink