Previous Next

Győztes hazai évzáró

A 2019-es esztendő utolsó, a BMTE Stadionban lejátszott mérkőzésén csapatunk Kulcsár Kornél góljával nyert 1-0-ra a Szeged ellen.

 

 

Micsoda jelenet volt! A csereként beállt Vankó Imre szemfülesen lecsapott a labdára Takács János pontatlan kirúgása után, tolt rajta néhányat, majd lágyan középre ívelt, az üresen érkező Kulcsár Kornél pedig a jobb alsó sarokba fejelt. (1-0) Ezzel a 73. percben szerzett góllal csapatunk legyőzte a Szeged-Csanád Grosicsot, immár másodszor a szezon során. Kulcsár a nyári, gyulai mérkőzésen is betalált, akkor tizenegyesből volt eredményes. Arról nem is beszélve, hogy a mostani szezonban valamennyi találkozónkat megnyertük, amikor "Kuli" gólt szerzett.

A napsütéses, ugyanakkor csípős, hideg időben rendezett hazai évzárón sokadszor bizonyították a mieink, hogy a legnagyobb nehézségek közepette is képesek erősek maradni, illetve egységesen és szervezetten futballozni. Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba sokszor elmondta, hogy a panaszkodás nem gyógyít, attól nem térnek vissza gyorsabban a sérültjeink és eltiltottjaink, ugyanakkor sok mindent elmond a meccs előtti állapotokról, hogy négy belső védőnk közül három nem volt bevethető.

A hátsó sor közepére visszalépő Oláh Bálint, valamint az idénybeli első bajnokiját játszó Khiesz Kornél remek teljesítménnyel rukkolt ki, csakúgy, mint a többi pályára lépő játékosunk. Tudtuk, hogy csúszni-mászni kell majd a sikerért és az augusztus óta megerősödött újonc nem adja olcsón a bőrét és ha nem is zajlott szemet kápráztató futball a pályán, a mieink hűek maradtak stílusukhoz és teljes erőbedobással, alázattal küzdöttek az újabb pontokért.

Az eseménytelen első félidő után Horváth Roland közeli fejesével indult a második játékrész, majd a másik oldalon Póser Dániel védett nagyot Germán Tamás próbálkozásánál, a szegedi középpályás fejéről a léc alá tartott a labda. Később Kulcsár pontrúgásai jelentettek veszélyt, az egyiknél a jobb felső sarkot célozta, de Takács odaért és hárított. 1-0 után a Szeged kockáztatott és többször eljutott helyzetig. Az egyenlítés pedig Gajdos Zsolt lábában volt, ám ziccerben Póser és a kapu mellett is elrúgta a labdát.

Sikerünkkel biztossá vált, hogy a második helynél rosszabb pozícióban nem zárhatjuk a 2019-es évet, vagyis feljutó pozícióban telelhetünk. 

A mérkőzés "percről percre" összefoglalója IDE KATTINVA olvasható.

 

Merkantil Bank Liga, 20. forduló
Budafoki MTE-Szeged-Csanád Grosics 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kulcsár K. ('73)

BMTE: Póser - Margitics, Oláh B., Khiesz, Kirják - Micsinai, Filkor - Kovács D., Kulcsár K. (Veszelinov '80), Szabó M. (Farkas B. '91) - Horváth R. (Vankó '61)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szeged: Takács J. - Kárász (Sóron '45), Tóth G., Deák I., Mohl - Tóth M. (Andorka '76) - Oláh G., Germán, Cigan - Gajdos, Kóródi (Bitó '76)
Vezetőedző: Joao Janeiro

 

 

 

Szponzoraink