Previous Next

Győzelem Taksonyban, saját nevelésű támadónk góljával

A 18 éves Horváth Tamás találatával csapatunk 1-0-ra megnyerte első nyári felkészülési mérkőzését az NB III-as rivális otthonában.

 

 

Szépségdíjas támadás végén született meg győztes gólunk a harmadosztályú Taksony SE ellen felkészülési mérkőzésen. A 24. percben a próbajátékon szereplő Szabó Máté jól adott középre balról, az érkező Horváth Tamás pedig néhány méterről a hálóba lőtte a labdát. (0-1) 18 éves, saját nevelésű támadónk egyike azoknak a budafoki fiataloknak, akik az első csapattal készülnek az új szezonra.

A nyár első edzőmeccsén, szikrázó napsütésben a mieink futballoztak veszélyesebben és alakítottak ki több helyzetet. Különösen a második félidőben volt érezhető a fölényünk, az előny növelésére pedig többször is volt lehetőségünk. Micsinai Miklós a szünet után kétszer is célba vette a hazai kaput, második próbálkozásakor el is találta azt, de a taksonyi kapus védett. Csakúgy, mint később Harsányi Dániel ígéretes lehetőségénél.

Csizmadia Csaba együttesében a 90 perc során két-két próbajátékos szerepelt. Az első félidőben a legutóbb a Ferencváros U19-es csapatában játszó védő, Könczey Márk, valamint a szélső, Szabó Máté volt pályán, a fordulást követően pedig a kecskeméti nevelésű középhátvéd, Szalai Gábor és a felkészülés kezdete óta Budafokon dolgozó Soltész István futballozott.

"A meccs előtt azt mondtam a fiúknak, az a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt. Ezt meg is oldották" - mondta vezetőedzőnk a lefújást követően. "Két különböző felállásban játszhattunk, sokan vagyunk és vannak olyanok is, akiket most pihentettünk. Ebben a hőségben, az elmúlt két hét kemény munkája után is odatették magukat a játékosok, úgyhogy azt gondolom, a célnak megfelelt ez a mérkőzés."

A mieink hétfőtől a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában folytatják a munkát és a jövő héten két edzőmérkőzést játszanak. Szerdán a szlovák élvonalba frissen feljutott FK Pohronie, pénteken pedig az angol Queens Park Rangers U23-as csapata lesz az ellenfél.

 

Felkészülési mérkőzés
Taksony, vezette: Dolnegó Bálint
Taksony SE-Budafoki MTE 0-1 (0-1)
Gólszerző: Horváth T. (24')

BMTE 1. félidő: Kovács Z. (Póser) - Könczey, Vaszicsku, Króner, Kirják - Filkor, Oláh B. - Szabó M., Horváth T., Vankó - Horváth R.
BMTE 2. félidő: Póser (Olasz B.) - Horváth Cs., Khiesz, Szalai G., Margitics - Vass M., Micsinai - Farkas B., Soltész I., Fekete M. - Harsányi

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink