Previous Next

Gyirmóton ismételnénk meg az őszi bravúrt

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a listavezető gyirmótiak vendégeként lép pályára.

 

 

Ki ne emlékezne Kovács Dávid remek góljára, amivel szeptember 2-án legyőztük 1-0-ra a Gyirmótot!? Csapatkapitányunk ballal, 20 méterről tekert a vendégek kapujába. Komoly skalpot gyűjtöttünk akkor, hiszen a gyirmótiak akkor is feljutó helyen álltak. Az elmúlt hat hónapban persze sok minden változott, ám Kovács Dávid szerint a tavalyi sikerre most is lehet építeni.

"Hogy mi volt a legfontosabb tanulsága annak a kilencven percnek? Végig fegyelmezetten és türelmesen játszottunk a Gyirmót ellen és ha ezt vendégként is meg tudjuk tenni, akkor ismét jó eredményt érhetünk el" - mondta támadónk.

A mieink a tavaszi szezon nyitányán elszenvedett dorogi vereség után a legutóbbi három mérkőzésen hét pontot gyűjtöttek a megszerezhető kilencből, ami azt eredményezte, hogy négy pontra eltávolodtunk a kiesőzónától és közelebb zárkóztunk a középmezőnyhöz. Ráadásul Csizmadia Csaba együttese olyan mérkőzéseket játszott, melyeken a nehéz pillanatokban is sikerült erősnek maradnunk. A Siófok ellen hátrányból fordítottunk (2-1), Soroksáron hatalmas küzdelemben szereztünk értékes győzelmet (1-0), legutóbb, a Csákvár ellen pedig 0-2-ről mentettünk pontot (2-2) és a fiúk bizonyították, hogy egy pillanatig sem adják fel.

"Gyirmótra sem feltartott kezekkel utazunk" - fogalmazott Kovács Dávid. "Más-más célokért küzd a két csapat, de nekünk és ellenfelünknek is szüksége van a három pontra. A gyirmótiaknak a feljutásért harcolnak, mi pedig szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán és nem hátrafele tekinteni. Szoros mérkőzésre számítok, azt hiszem, most is elégedettek lennénk az 1-0-ás eredménnyel, persze a mi javunkra."

A listavezető Gyirmót ugyanúgy 50 pontos, mint a második ZTE és a harmadik Kaposvár, ám több győzelme miatt Szepessy László csapata áll az élen. A sárga-kékek négy tavaszi meccsükön ugyanúgy hét pontot szereztek, mint a mieink. A Balmazújvárost (4-0) és a Dorogot (3-1) hazai pályán legyőzték, Vácon 1-1-es döntetlent játszottak, egy hete, Soroksáron viszont meglepetésre 4-2-es vereséget szenvedtek. 

A Gyirmót elleni mérlegünk hibátlan: három mérkőzés, három győzelem. Idegenben, tavaly májusban Kokenszky Norbert és Vankó Imre góljával 2-1-re nyertünk.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a vendégszektorba szóló jegyek 1000 forintos áron vásárolhatók meg az Alcufer Stadion vendégpénztárában. 

 

2019. március 3., 17:00
Merkantil Bank Liga, 26. forduló
Gyirmót FC Győr-Budafoki MTE
vezeti: Veizer Roland (Huszár, Kepe)

Szponzoraink