Previous Next

Folytassa, BMTE - győzelem a cél a Nyíregyháza ellen is

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap délután a Nyíregyháza Spartacust fogadjuk.

 

 

A tabella 13. helyen álló csapatunk számára közvetlen rivális elleni mérkőzés következik vasárnap délután a Promontor utcában. A Nyíregyháza Spartacus csupán három pozícióval és négy ponttal előzi meg a mieinket a táblázaton. Csizmadia Csaba együttese jó formában várja a találkozót, hiszen legutóbb Mosonmagyaróváron (2-0) és előtte, a Békéscsaba ellen (2-1) is nyert, vagyis zsinórban harmadik sikerét arathatja.

“A győzelmek után is ugyanúgy készülünk és dolgozunk, ahogy eddig" - mondta vezetőedzőnk a Nyíregyháza elleni találkozó előtt. “Saját magunkra koncentrálunk és arra, hogy ugyanolyan eredményesek legyünk vasárnap is, mint az elmúlt hetekben. Mindenki egészséges, készen állunk a feladatra.”

Hazai pályán különösen jól teljesítettünk az utóbbi hónapokban. A BMTE Stadionban lejátszott utolsó hat mérkőzésünkön nem találtunk legyőzőre, pontot is csupán a Csákvár tudott elcsenni tőlünk ebben az időszakban, még február végén. Most viszont egy hátul stabil rivális érkezik hozzánk: a Nyíregyháza az előző négy fordulóban megóvta kapuját a góltól, a komoly élvonalbeli rutinnal rendelkező Jova Levente kapus és a szabolcsi védelem a Siófok, a Csákvár, a Győr és a Békéscsaba ellen is lehúzta a rolót.

“Nem tulajdonítok különösebb jelentőséget ennek” - reagált Csizmadia Csaba. “Tudjuk, hogy hehéz találkozó lesz, ahogy az összes többi is az. Minden ellenfélből alaposan felkészülünk, ez alól a Nyíregyháza sem kivétel, amely egy szervezett csapat, ám a kapott gólokra vonatkozó statisztikákkal nem foglalkozunk. Meg akarjuk nyerni a mérkőzést.”

Amivel javíthatnánk a Nyíregyháza elleni mérlegünkön. 2017-es feljutásunk óta háromszor játszottunk a szabolcsiakkal és eddig még nem tudtunk pontot szerezni. Ősszel 2-0-ás vereséget szenvedtünk, míg az előző szezonban idegenben 3-2-re, otthon 2-0-ra kaptunk ki.

Ahhoz, hogy megtörjön a jég, szükség lesz szurkolóink támogatására is. A vasárnapi mérkőzésre szóló teljes árú belépő 800 forintos áron vásárolható meg a BMTE Stadion pénztárában. Nyugdíjasok és diákok számára a belépés ingyenes.

Hajrá, Budafok! Hajrá, BMTE!

 

2019. április 7.
Merkantil Bank Liga, 31. forduló
Budafoki MTE-Nyíregyháza Spartacus FC
17.00, BMTE Stadion, vezeti: Csonka Bence (Garai, Bornemissza)

 

 

Szponzoraink