Previous Next

Fölényes továbbjutás

6-0-s győzelemmel búcsúztattuk a negyedosztályú riválist és a legjobb 64 közé jutottunk.

 

 

Megyei I. osztályú rivális várt csapatunkra a nyitányon a MOL Magyar Kupa új kiírásában. A Mohácsi TE ellen Csizmadia Csaba több olyan játékosnak is lehetőséget adott, akik eddig egyáltalán nem vagy csak kevesebbet játszottak a szezonban. Bese Balázs, Huszti András és Marko Nikolić személyében három újonc is bemutatkozott budafoki színekben.

A mérkőzés elején gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és igyekeztünk minél nagyobb iramot dikáltálni. A rendkívül lelkes hazaiak az első húsz percben jól tartották magukat, felépített támadások végén lövésekig is eljutottak, a 23. percben azonban fölényünk góllá érett. Kulcsár Kornél mesteri labdájából Ihrig-Farkas Sebestyén szerzett vezetést. (0-1)

A szünet előtt megdupláztuk előnyünket. Szabó Máté harcolt ki büntetőt, Zsóri Dániel pedig magabiztosan lőtt a hálóba a tizenegyespontról. (0-2)

Fordulás után hamar eldöntöttük a továbbjutás kérdését. A 47. percben Kulcsár balról középre adott labdája - amit a rövid saroknál Romić Danijel csúsztatott meg - a menteni igyekvő Marton Viktorról a saját kapujába pattant. (0-3) Három perccel később Kulcsár a kapuval szemben végzett el szabadrúgást, pontos lövése pedig a bal alsó sarokban landolt. (0-4)

A Mohács a folytatásban egy erősen véleményes büntetőből szépíthetett volna, Menyhei Gergely tizenegyese azonban kipattant a kapufáról.

A mieink a biztos vezetés tudatában sem lassítottak, egymás után dolgozták ki a lehetőségeket a fáradó mohácsiakkal szemben.

Az utolsó húsz percben két újabb gólt szereztünk. A 73. percben Zsóri és Ihrig-Farkas összjátéka után utóbbi passzolt könnyedén a hálóba (0-5), majd a csereként beállt Kovács Dávid előkészítését követően Zsóri állította be a 0-6-os végeredményt. 

Szép gólokat szerezve, magabiztos játékkal jutottunk be a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé. A következő kör sorsolását október 10-én tartják. 

  

MOL Magyar Kupa, 6. forduló
Mohácsi TE-Budafoki MTE 0-6 (0-2)
Mohács, Újvárosi Sporttelep, vezette: Barna Gábor
Gólszerzők: Ihrig-Farkas ('23, '73), Zsóri ('37 - büntetőből, '84), Marton V. ('47 - öngól), Kulcsár K. ('50)

 

 

PERCRŐL PERCRE 

 

Vége a mérkőzésnek. Szép gólokat szerezve, magabiztos, 6-0-s sikerrel jutottunk tovább a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.  

89. perc: És majdnem itt a hetedik. Ihrig-Farkas jobbról, az alapvonal közeléből emelt középre, Kovács 6 méterről fejelt, Farkas azonban visszafele vetődve a gólvonalról kiütötte a labdát.

84. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Újabb remek támadás végén! Ihrig-Farkas jobbról lágyan emelt a hosszú oldalra, Kovács középre passzolt, Zsóri pedig néhány méterről, estében a hálóba továbbította a labdát. 0-6!

77. perc: Ihrig-Farkas a tizenhatos vonaláról, ballal lőtt, de lapos lövése középre tartott. Védték. 

74. perc: Kihasználtuk harmadik cserelehetőségünket: Oláh helyére Margitics érkezett.

73. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Ihrig-Farkas és Zsóri remek összjátéka után előbbi 10 méterről a kapus mellett a jobb alsó sarokba helyezett. Sakk-matt. 0-5!

69. perc: Újabb ivószünet és újabb csere a mieinknél: Kovács fog beállni Kulcsár helyére.

67. perc: Ihrig-Farkas egy igazítás után, 18 méterről vette célba a jobb alsó sarkot, de a kapus vetődve mentett szögletre.

65. perc: Oláh 15 méterről, kissé balról lőtt nagy erővel. Farkas kiütötte a labdát.

62. perc: Kimaradt! A hazaiak nem éltek az ajándékkal. A kissé határozatlannak tűnő Menyhei jobblábas lövése kipattant a bal kapufáról, Bese jó irányba ment, de szerencsénk volt.

61. perc: Tizenegyes a Mohácsnak. Egy test-test elleni ütközés után döntött így a játékvezető.

60. perc: Cseréltünk. Szabó helyére Skribek állt be. Előtte Huszti lőtt a tizenhatos jobb sarkának közeléből kapu fölé. 

50. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Kulcsár 21 méterről, a kapuval majdnem szemben végzett el szabadrúgást és nagyszerűen lőtt a bal alsó sarokba. 0-4!

47. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Kulcsár bal oldali szabadrúgása után egy menteni igyekvő hazai védőről, Martonról pattant a labda a kapuba. 0-3!

46. perc: A mieink kezdték a második játékrészt. Nem cseréltünk a szünetben.

Vége az első félidőnek. Magabiztos BMTE-vezetés Mohácson.

45. perc: Egy perc a hosszabbítás.

44. perc: Helyzet! Kirják remekül tekert középre balról, Zsóri közeli, erős fejese azonban pont középre ment, Farkas védett. 

37. perc: GÓÓÓÓÓÓL! A büntetőt Zsóri végezte el és magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába. 0-2!

36. perc: Tizenegyes! Oláh passzával Szabó robogott el a balszélen, betört a tizenhatoson belülre, ahol Ignácz buktatta.

32. perc: A pályára kintről beszűrődő mulatós zene egészen különleges hangulatot ad a mérkőzésnek... Az elmúlt percekben egyébként többnyire mi járattuk a labdát, Zsórinak volt egy ígéretes lehetősége, ami kimaradt.

24. perc: Ivószünet. 

23. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Vezetünk! Kulcsár nagyszerű ütemben emelt a tizenhatos jobb oldalánál beinduló Ihrig-Farkas elé, aki 6 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 0-1! 

18. perc: Nagy jobb oldali beadása után Péter viszonylag tisztán lőhetett a tizenegyespont környékéről. Bese a helyén volt, fogta a labdát.

16. perc: Nagy került lövőhelyzetbe a jobbösszekötő helyének közelében 23 méterre a kapunktól, próbálkozása azonban magasan fölé szállt. 

12. perc: A szabadrúgást Kulcsár végezte el a kapuval szemben, mintegy 20 méterről, de jobblábas lövését könnyedén fogta a kapus. 

11. perc: Oláh indult be remekül középen, két mohácsi mellett is elvitte a labdát, a harmadik buktatta. Szabadrúgás.

8. perc: Gól! De les... Kulcsár bal oldali szabadrúgása után Zsóri fejelt közelről a hálóba, csakhogy a passz pillanatában támadónk lesen állt. 

4. perc: Egy bal oldali szabadrúgás után korábbi játékosunk, Vég Bence csúsztatott a tizenhatoson belül, Bese fogta a kezébe tartó labdát. 

2. perc: Az első lövési kísérlet: Micsinai ballal, mintegy 20 méterről lőtt jócskán kapu mellé. 

1. perc: A Mohács kezdte a mérkőzést.

14:57: Jönnek a csapatok. A mieink piros-feketében, a hazaiak fehérben. 

14:45: Ma három olyan játékos is a kezdőcsapatban kapott helyet, aki még nem mutatkozott be tétmeccsen a BMTE mezében. A kapus Bese Balázs mellett Huszti András és Marko Nikolić is Mohácson debütál. 

14:42: Zajlik a bemelegítés a pályán kellemes, későnyári időben.  

14:40: Köszöntjük Szurkolóinkat Mohácsról! 

 

 

Összeállítások: 

Mohács: Farkas M. - Péter J., Nagy Zs., Menyhei, Brukner, Kiss I., Izsák, Ignácz, Károly V., Vég, Schmidt
Cserék: Sipöc (k), Berkovics, Zsifkovics, Mester T., Bódis, Hetényi, Marton
Vezetőedző: Kvanduk János

BMTE: Bese B. - Huszti, Nikolić, Romić, Kirják - Oláh B., Micsinai - Szabó M., Kulcsár K., Ihrig-Farkas - Zsóri
Cserék: Póser (k), Margitics, Vaszicsku, Medgyes S., Lőrinczy A., Skribek, Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Játékvezető: Barna Gábor
Asszisztensek: Kiss Balázs, Perák András

 

  

Szponzoraink