Previous Next

Fölényes siker Békéscsabán, az élen állunk

Csapatunk remek játékot bemutatva 3-0-ra győzött a Kórház utcai stadionban és hét fordulót követően vezeti a Merkantil Bank Liga tabelláját.

 

 

"Macska-egér harc" lett a helyi hangosbemondó által "hatpontos mérkőzésnek" titulált találkozóból: a mieink jelentős minőségbeli fölényét hozta a békéscsabai kilencven perc és ez a végeredményben is megmutatkozott. Csizmadia Csaba együttese sorozatban harmadik győzelmét aratta és a folytatást - a kéthetes válogatott szünet után - a tabella első helyéről várhatja.

A fővárosból megtett távolság és a békéscsabai pálya állapota is azt az érzetet keltette, mintha a Holdra érkeztünk volna, de Kovács Dávidékat a gyepet megtámadó baktériumok okozta "kráterek" sem hozták zavarba. Az első perctől kezdve a mi akaratunk érvényesült, nyomás alá helyeztük ellenfelünket és a 17. percben előnybe is kerültünk. Ihrig-Farkas Sebestyén balról középre adott, Vaszicsku Gergő pedig mintegy hat méterről fejelt a hálóba. (0-1)

A mieink a gól után sem lassítottak, csírájában fojtották el a Békéscsaba támadásait és a labdát megbecsülve, pontos passzokkal jutottak el a hazaiak kapujáig. A 26. percben jött is a második találat: Soltész István felívelése után Ihrig-Farkas a tizenhatos vonalánál, a kapunak háttal állva készített le Kovács Dávidnak, csapatkapitányunk pedig állítgatás nélkül, 18 méterről bombázott a jobb alsó sarokba. (0-2)

A játékrész utolsó negyedórájában a Békéscsaba volt kezdeményezőbb, ám enyhe labdabirtoklási fölénye meddőnek bizonyult. Másik Kovácsunknak, Zoltánnak az első félidő legvégéig nem akadt komoly védeni valója. Akkor is csupán arra kellett figyelnie kapusunknak Szélpál Norbert távoli lövésénél, nehogy a labda furcsa gellert kapjon a fűmaradványokon. 

Fordulás után csapatunk folytatta szervezett, stabil játékát, amivel a házigazdák nem tudtak mit kezdeni. A 62. percben pedig bevittük a harmadik találatot is: Kovács a büntetőterületen belülről tekert kapura, Ribánszki László az érkező Ihrig-Farkas elé ütötte a labdát, szélsőnk pedig két gólpassz kiosztása után maga is betalált, hat méterről a jobb felső sarokba lőtt. (0-3) 

A Békéscsaba a hajrában sem jelentett igazi veszélyt a kapunkra, Gréczi Márton lövése fölé szállt, ahogy a túloldalon a csereként beállt Vankó Imre próbálkozása is. Maradt a 0-3, ami azt jelenti, hogy Filkor Attiláék eddigi hét bajnoki mérkőzésük közül ötöt megnyertek a szezonban és tették mindezt olyan futballal, amivel szurkolóink mellett és a semleges nézők szimpátiáját is kivívták. Folytassa, BMTE!

 

Merkantil Bank Liga, 7. forduló
Békéscsaba 1912 Előre-Budafoki MTE 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Vaszicsku ('17). Kovács D. ('26), Ihrig-Farkas ('62)
Sárga lap: Szalai ('50), Bidzilya ('57), Kovács Á. ('76) ill. Kirják ('38), Filkor ('51)
Kiállítva: Király P. ('84)

Békéscsaba: Ribánszki - Szalai D., Farkas M. Szélpál, Zahorán - Bidzilya (Hursán '69) - Faragó T., Király P., Kovács Á., Pantovics (Máris '33) - Burai (Gréczi '55)
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

BMTE: Kovács Z. - Margitics, Vaszicsku, Romić, Kirják - Filkor, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Vankó '80), Soltész (Kulcsár K. '70), Szabó M. (Opavszky '86) - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink