Previous Next

Fölény után elszalasztott lehetőség

Csapatunk kihagyta gólhelyzeteit és 0-0-s döntetlent játszott a Dorogi FC ellen a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában.

 

 

Stabil védekezés, pipa. Hatalmas mezőnyfölény, pipa. Számtalan helyzet kialakítása, pipa. Rendíthetetlen győzni akarás, pipa. Mi hiányzott a győzelemhez? A gól. Kizárólag a gól. Mindez pedig azt jelenti, hogy két pontot elveszítettünk egy olyan mérkőzésen, ahol maximálisan nekünk állt az zászló.

Csapatunk az eltiltott csapatkapitány, Kovács Dávid és a sérült Filkor Attila nélkül is nekiugrott ellenfelének az első perctől kezdődően. Távoli lövésekkel, pontrúgás követő szituációk után veszélyeztettünk, Horváth Roland lapos lövésénél már Mursits Rolandnak is közbe kellett avatkoznia. Az igazán komoly gólszerzési lehetőségeket azonban a második félidő tartogatta számunkra.

A játékrész első percében mindjárt Skribek Alen növelhette volna budafoki találatainak számát, ám Zsolnai Richárd beadása után gyengén találta el a labdát, oda lett a helyzet. A dorogiak kapusa mindenesetre nem unatkozott, állandóan figyelnie kellett, hiszen a mieink uralták a játékot és birtokolták a labdát, legtöbbször az ellenfél térfelén. Gohér Gergő távoli szabadrúgásánál könnyen, Szabó Máté közeli tekerésénél bravúrral hárított Mursits, Kulcsár Kornél látványos, ollózó mozdulatánál pedig szerencséje is volt...

És ezzel még nem volt vége. Soltész István is gólt rúghatott volna, jó helyre, a bal alsó sarokba tartott a labdája, de a kapus odaért. Amikor nem ő, akkor a védők mentettek. Előbb Horváth veszélyes lövése perdült szögletre a vendégek játékosáról, majd a legvégén az előrehúzódó Margitics Andor kísérleténél ért úgy egy dorogi a labdához, hogy az nem a hálóba, hanem a kapu mellé vágódott. 

Ezen a délutánon semmi sem ment be, így hiába a mérkőzést kapura lövés nélkül befejező Dorog egy pontot elvitt a BMTE Stadionból...

 

Merkantil Bank Liga, 24. forduló
Budafoki MTE-Dorogi FC 0-0

BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Romić, Gohér - Soltész I., Oláh B. - Skribek (Kulcsár K. '56), Zsolnai R. (Ihrig-Farkas '70), Szabó M. - Horváth R. (Mervó '81)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Dorog: Mursits - Nyíri, Dlusztus, Lencsés, Rjasko, Papp M. - Takács P., Lenarth - Mészáros Á. (Kitl '90) - Földi (Barna '84), Vígh Á. (Paudits '60)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

 

 

Szponzoraink