Previous Next

Földrengés után gólzápor

Ötször talált be és hátrányból fordítva 5-1-re győzött csapatunk a szlovén másodosztályú NK Roltek Dob ellen.

 

 

Hajnali földrengéssel kezdődött és az NK Roltek Dob elleni fölényes győzelemmel zárult pénteki napunk a szlovéniai edzőtáborban. Csapatunk tagjait egy, a Richter-skála szerinti négyes erősségű földmozgás ébresztette, amelynek epicentruma mintegy 18 kilométerre volt szálláshelyünktől.

A festői Kranjska Gora ezúttal borús arcát mutatta, így délután szakadó esőben feszültünk neki a szlovén másodosztályban szereplő riválisnak. Az első perctől támadó szellemben léptünk fel, ám helyzeteinket a találkozó kezdeti szakaszában nem tudtuk gólra váltani. Pedig közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, Micsinai Miklós például csak néhány centit tévedett és a kapufát találta el.

A Dob egy kontratámadás végén, szinte a semmiből lőtt gólt a 26. percben (0-1), előnye viszont nem tartott ki sokáig. A 33. percben szép akció végén egyenlítettünk: Kovács Dávid pörgette a labdát Skribek Alen elé, aki lefutotta védőjét és határozottan helyezett a kapuba. (1-1)

Csapatunk sokat birtokolta a labdát, igyekezett a földön tartani azt és a kisebb pontatlanságok ellenére ügyesen építgette támadásait. A helyenként jó iramú második félidőben pedig fokozatosan felőrölte ellenfelét.

Az 50. percben Micsinai indította Skribeket, aki egyedül tört kapura és ismét higgadtan fejezte be a támadást (2-1), majd tíz perccel később Zsóri Dániel is betalált, első budafoki gólját szerezve. Fiatal támadónk Kirják Henrik bal oldali beadása után csúsztatott a hálóba. (3-1)

A hajrára végképp kirajzolódott a két együttes közti minőségbeli különbség. A 80. percben Lőrinczy Attila passzolt Ihrig-Farkas Sebestyénhez, aki közelről továbbított a szlovének kapujába (4-1), majd a mérkőzés utolsó jeleneteként Filkor Attila ugratta ki Takács Ronaldot, szélsőnk pedig egy igazítás után beállította az 5-1-es végeredményt.

"A fölényes győzelem mellett minden szempontból hasznos tapasztalatokkal szolgált a pénteki kilencven perc" - értékelt a lefújás után Csizmadia Csaba vezetőedző. "Agresszív ellenféllel találkoztunk. Fizikálisan, a terhelés szempontjából és taktikailag is értékes erőpróbán vagyunk túl. Hajnali öt óra előtt néhány perccel arra ébredtem, hogy remeg alattam az ágy. Utoljára gyerekkoromban tapasztaltam hasonlót. A földrengés miatt a nap egy kis plusz adrenalin-lökettel indult, de szerencsére nem történt baj és tudtunk pihenni."

A következő felkészülési mérkőzésünket jövő kedden, azaz július 21-én a szintén Szlovéniában edzőtáborozó MTK Budapest ellen játsszuk. Az a találkozó kétszer 60 perces lesz.

 

Felkészülési mérkőzés
Budafoki MTE-NK Roltek Dob 5-1 (1-1)
Gólszerzőink: Skribek ('33, '50), Zsóri ('60), Ihrig-Farkas ('80), Takács R. ('90)

BMTE: Póser - Iharos, Romić, Oláh B., Medgyes - Micsinai, Soltész I. - Skribek, Kulcsár K., Szabó M. - Kovács D.
Pályára lépett még: Bese B. (k), Fekete M., Vaszicsku, Margitics, Kirják, Filkor, Szebenyi, Ihrig-Farkas, Lőrinczy A., Takács R., Zsóri

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink