Previous Next

Fennmaradni a hullám tetején - a Kazincbarcikához látogatunk

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában, vasárnap délután Putnokon lép pályára.

 

 

Szerdán, az ETO FC Győr ellen a mieink a tavasz egyik legjobb és legszervezettebb játékát mutatták, ami ráadásul eredménnyel is párosult. Kovács Dávid és Kirják Henrik góljával 2-1-re legyőztük az esélyesebbnek tartott kisalföldieket, amivel újabb lépést tettünk a céljaink elérése felé. Vagyis, hogy előre és ne hátrafele kelljen tekintenünk. Utóbbit most is csupán egy mondat erejéig tesszük, a tények rögzítése érdekében: hét pontra távolodtunk el a kiesőzónától.

És csupán hat pontra vagyunk következő ellenfelünktől, a Kazincbarcikától, vagyis idegenbeli sikerünkkel már egyértelműen bekopogtatnánk a középmezőny ajtaján. Persze nem könnyű egy héten belül három mérkőzést játszani - a múlt vasárnapi gyirmóti és a putnoki fellépés között nem telik el 168 óra -, de csapatunk többször bizonyította, hogy nincsenek erőnléti problémái.

Apropó, Putnok. A Kazincbarcika ebben a szezonban a Várady Béla Sportközponzban játssza hazai mérkőzéseit, méghozzá meglehetősen rapszódikus teljesítménnyel. Ha csupán a tavaszi találkozókat nézzük, a barcikaiak Tiszakécske elleni 5-0-ás győzelme erődemonstrációról árulkodik, ám két héttel később a Vác ugyanilyen különbségű sikert aratott a KBSC ellen, vagyis riválisunk tavaszi formájából nehéz bármire is következtetni. Gálhidi György, korábbi vezetőedzőnk együttese a hétközi fordulóban 1-0-ás vereséget szenvedett Gyirmóton. Ősszel, a BMTE Stadionban nem született gól a Kazincbarcika elleni találkozónkon.

A döntetlennel - legalábbis előzetesen - most sem lennénk elégedettek, hiszen egyértelmű cél, hogy a mieink fennmaradjanak a hullám tetején és a hátralevő fordulókban a lehető legtöbb pontot gyűjtsék össze.

 

Merkantil Bank Liga, 28. forduló
2019. március 10., 14:30
Kazincbarcika-Budafoki MTE
Putnok, vezeti: Horváth Tibor (Horáth Z., Hofbauer)

Szponzoraink