Previous Next

Farkas Bálint aláírta első profi szerződését

Saját nevelésű, 17 éves játékosunk már az előző szezonban bemutatkozott első csapatunkban.

 

"Sok klubnál hangoztatják, hogy saját nevelésű fiatalokkal képzelik el a jövőt, Budafokon viszont mindezt komolyan is gondolják, ami nagyon sokat jelent számomra" - nyilatkozta Farkas Bálint, miután aláírta élete első profi szerződését. 

Fontos és különleges pillanat ez egy fiatal labdarúgó életében, hiszen egy ilyen megállapodás pályafutásának első komoly mérföldkövét jelenti. 17 éves támadónk örömmel írta alá kontraktusát klubunkkal, mert ahogy mondta, érzi a vezetők és a szakmai stáb bizalmát.

"Hatalmas ugrás ez a karrieremben, jó érzés, hogy hosszútávon számolnak velem. A célom egyértelműen az, hogy minél több játéklehetőséget kapjak a közeljövőben és a lehető leggyorsabban tudjak fejlődni" - fogalmazott Farkas Bálint.

"Bubu", ahogy Budafokon mindenki ismeri, hétéves kora óta a BMTE-hez tartozik. Végigjárta az utánpótlás korosztályokat és ontotta a gólokat. 16 évesen már pályára lépett a BLSZ I. osztályú felnőtt bajnokságban, az igazi áttörést pedig az előző szezon hozta meg számára. Tavaly decemberben, a Vasas akkori, ideiglenes otthonában, a Szusza Ferenc Stadionban bemutatkozott az NBII-ben, majd februárban, a Csákvár elleni hazai találkozón első gólját is megszerezte a másodosztályban.

"Egyértelműen segítséget jelent, hogy már elkezdhettem felvenni a profi futball ritmusát és rutint szerezhettem ezeken a mérkőzéseken. Ahogy már akkor is mondtam, az NB II-ben sokkal gyorsabb a játék, többet kell futni, mint egy korosztályos meccsen. A mostani felkészülés sem könnyű, ez az első alapozás, amit teljes egészében az első csapattal csinálok. Az első két hét különösen fárasztó volt. Szokni kell még ezt a fajta terhelést, amikor akár heti kilenc edzésünk is van" - fogalmazott Farkas Bálint. 

Klubunk sportigazgatója, Oláh Lóránt hangsúlyozta, hogy a BMTE kiemelt figyelmet fordít a budafoki kötődésű labdarúgókra.

"Szeretnénk az NB II egyik meghatározó csapatává válni, ebben a folyamatban pedig fontos szerepet szánunk saját nevelésű játékosainknak és azoknak, akik kötődnek Budafokhoz. Olyan közösséget teremtünk, amelyet az egész városrész és a szurkolóink is magukénak éreznek, könnyen azonosulnak vele" - mondta Oláh Lóránt.

Csapatunk szerdán, 17 órától második nyári edzőmérkőzését játssza. A helyszín ezúttal a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontja, az ellenfél pedig a szlovák élvonalba frissen feljutott FK Pohronie lesz.

 

Szponzoraink