Previous Next

Ezúttal eredménytelenül küzdöttünk, vereség az évzárón

Csapatunk a 2018-as év utolsó mérkőzésén 4-2-es vereséget szenvedett a Vasastól a Szusza Ferenc Stadionban.

 

 

Számíthattunk rá, hogy a szezon egyik legnehezebb mérkőzése vár csapatunkra a Vasas ellen, amely az előző szezonban még az élvonalban szerepelt, novemberre komoly gödörbe került, ám Szanyó Károly vezetőedző visszatérése óta megtáltosodott. És a mieink elleni mérkőzést is nagy lendülettel kezdte, Balajti Ádám már a találkozó legelején veszélyeztetett és eszünkbe juthatott, hogy a támadó júliusban még váci játékosként vette be kétszer a budafoki kaput. Aztán fordult a kocka és a mieink előtt adódott hatalmas lehetőség, Pölöskei Péter ziccerénél azonban Bese Balázs védeni tudott.

Ahogy teltek a percek, úgy került nagyobb fölénybe a Vasas, amely néhány kimaradt lehetőség után a 26. percben előnybe került: Szatmári Lóránt indítása után Birtalan Botond volt eredményes. (1-0) Tovább robogtak az angyalföldiek, védelmünkre komoly nyomás nehezedett, a figyelmünk egy pillanatra sem lankadhatott. A 36. percben viszont Balajti is gólt szerzett Hinora Kristóf beadásából (2-0), majd a 43. percben még nehezebb helyzetbe kerültünk. Megint Balajti volt a főszereplő, aki tizenegyest harcolt ki, majd gólra is váltotta a büntetőt. (3-0)

A szünetben igyekeztünk rendezni a sorokat és bár a fordulás utáni első helyzet a Vasasé volt, az 52. percben sikerült szépítenünk: Kovács Dávid szánta rá magát a lövésre, Bese pedig csak belekapni tudott a labdába. (3-1) Felcsillant a remény, hogy visszajöhetünk a mérkőzésbe, különösen akkor, amikor Pölöskei fejelhetett közvetlen közelről, csakhogy Bese hárított a próbálkozást. A 61. percben a pontszerzési reményeink tulajdonképpen szertefoszlottak, amikor egy kipattanó labdát Király Botond készített le Birtalannak, ő pedig a hálóba passzolt. (4-1) 

A mieink a reménytelen helyzet ellenére is hatalmas szívvel mentek előre és próbáltak faragni a hátrányból. Az utolsó tíz percben egy támadáson belül kétszer is nagyot kellett menteniük a Vasas játékosainak, a 92. percben pedig erőfeszítéseinket siker koronázta. Kovács Dávid remekül tört kapura és lövésével beállította a 4-2-es végeredményt. Csapatkapitányunk nyolcadik gólját szerezte a Merkantil Bank Liga mostani kiírásában. 

A meccs krónikájához még egy-egy szomorú és örömteli esemény is hozzátartozik. Előbbi, hogy Vass Máté az első félidőben megsérült, állapotáról az orvosi vizsgálatok után tudunk hírt adni. A 68. percben pedig bemutatkozott az első csapatban saját nevelésű játékosunk, a 17 éves Farkas Bálint, aki egyértelműen a jövő embere lehet.

Csapatunk a fagyos, havas talajon egy pillanatig sem adta fel a küzdelmet és bár ez a harc most nem párosult eredménnyel, játékosaink emelt fővel hagyhatták el a pályát. Huszonegy forduló alatt ugyanennyi pontot tudtunk gyűjteni, így a tabella 16. helyéről várhatjuk a bajnokság februári folytatását.

 

Merkantil Bank Liga, 21. forduló
Vasas FC-Budafoki MTE 4-2 (3-0)

Gólszerzők: Birtalan (26', 63'), Balajti (36', 43' - utóbbi 11-eből) ill. Kovács D. (51', 92')

Vasas: Bese - Hinora, Kelemen, Szilágyi, Murka - Borbély (Ádám M., 67'), Kovács M. - Király (Rétyi, 75'), Szatmári, Birtalan - Balajti
Vezetőedző: Szanyó Károly

BMTE: Balogh P. - Margitics, Vaszicsku, Króner, Gohér - Kovács D., Vass M. (Veszelinov, 11'), Oláh B., Vankó - Kercsó (Micsinai, a szünetben), Pölöskei P. (Farkas B., 68')
Megbízott vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink