Previous Next

Ez életem eddigi legjobb napja - Farkas Bálint

17 éves saját nevelésű játékosunk csereként állt be, majd pontot érő gólt szerzett vasárnap, a Csákvár elleni mérkőzésen.

 

Budafok, február 24., vasárnap. Borult égbolt és borongós hangulat, hiszen csapatunk hátrányban van a Csákvár ellen. Emeli a táblát a tartalék játékvezető: Kercsó Bence le, Farkas Bálint be. Tizennégy perccel később pedig...

"Kaptam egy hosszú, mélységi indítást Kulcsár Kornéltól, mellel átvettem a labdát és még az is megfordult a fejemben, hogy egyből kapura lövöm. Aztán láttam, hogy ott volt még egy védő előttem, úgyhogy inkább csináltam egy lövőcsel és utána spiccel rúgtam el a hosszú sarokba" - idézte fel élete első NB II-es góljának történetét a 17 éves támadóközéppályás.

Ezzel a találattal mentettek pontot a mieink és játszottak 2-2-es döntetlent a tabella első feléhez tartozó csákváriak ellen. De vajon mit érzett Farkas Bálint abban a pillanatban, amikor a labda bekerült a kapu?

"Fuu... Egészen elképesztő érzés volt" - kereste a szavakat saját nevelésű játékosunk félórával a lefújás után az öltözőfolyosón. "Harmadik meccsemet játszottam az első csapatban és ilyen fontos gólt szereztem... Nem is tudok mit mondani. Ez életem eddigi legjobb napja."

Farkas Bálint 2002. január 1-jén született és Budafokon lépésről lépésre végigjárta a ranglétrát. 15 évesen már játszott az U17-es csapatban is és ontotta a gólokat. Volt olyan szezonja, amikor húsz korosztályos mérkőzésen 37-szer volt eredményes. Persze tudjuk jól, az utánpótlás és a felnőtt futball közti átmenet sokszor nem zökkenőmentes, "Bubu" azonban egyelőre jól veszi az akadályokat.

"Nagyon nagy különbségeket tapasztalok, amióta az első csapattal készülök" - mondta fiatal játékosunk, aki négy hónapja látogatja Csizmadia Csaba edzéseit és december közepén, a Vasas otthonában mutatkozott be a Merkantil Bank Ligában. "Sokkal gyorsabb a játék, többet kell futni, de szerencsére hamar befogadtak a társak, segítenek mindenben és úgy érzem, fejlődöm. A legfontosabb most az, hogy bizonyítsam, helyem van a felnőttek között és azért dolgozom, hogy minél több időt tölthessek a pályán."

Budafok, február 24., vasárnap. Borult égbolt és mosolygó tekintetek lelátón. A játékvezető lefújja a mérkőzést, szurkolóink pedig egy 17 éves fiúnak is tapsolnak, akinek a pályafutása ezen a hűvös, téli délutánon újabb mérföldkőhöz érkezett.

Szponzoraink