Previous Next

Ez csak egy részsiker - Csizmadia Csaba

Vezetőedzőnk elégedetten értékelt az első hét mérkőzésből álló bajnoki sorozat végén és emlékeztetett, nem a szerencsének, hanem a kemény munkának köszönhetjük az eredményeinket.

 

 

BudafokiMTE.hu: Hogyan élted meg a bajnoki rajt óta eltelt bő négy hetet?

Csizmadia Csaba: Hatalmas dolog, hogy hét forduló után vezetjük a tabellát, a csapat teljes mértékben megérdemli ezt a helyezést. Az pedig különösen boldoggá tesz, hogy jól futballozunk. Nem a szerencsének köszönhetjük a sikert, keményen megdolgoztunk érte. Abba a hibába viszont nem esünk, hogy azt gondoljuk, innentől kezdve bármit elérhetünk. Örülünk az eredményeknek, ám sok munka vár még ránk. A mostani csak egy részsiker. Az elmúlt napokra visszatekinteve, úgy érzem, Dorogon, a Soroksár ellen és Békéscsabán sem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. 

Melyek az összevetői annak, hogy megfelelően összeállt a játékunk?

Nagyon sokat gyakoroltuk azt, amit játszani szeretnénk. A srácok teljes erőbedobással dolgoznak a felkészülés kezdete óta és éhesek a sikerre. Bárki beszáll a csapatba, ugyanolyan motiváltan futballozik, mint a társai. Ráadásul három, olykor négy fiatal van a pályán, ami nagyon jó érzés. Ezt az állapotot kell fenntartanunk, amíg csak lehet. Előfordulhat, hogy az erőfeszítéseink nem párosulnak eredménnyel, de nekem az a legfontosabb, hogy minden meccsen, minden edzésen kiadjuk magunkból a maximumot, mert tudom, hogy ha ez a csapat mindent belead, akkor bárkivel képes felvenni a versenyt.

Jól jön most a kéthetes válogatott szünet? Nem fog megtörni a lendületünk?

Szerintem jól jön és azon leszünk, hogy ne törjön meg a lendület. Feszített tempóban telt az augusztusi hónap, hét találkozót játszottunk 28 napon belül. Ez nagyon komoly terhelést jelentett, bár a srácokon ez nem látszott Békéscsabán. Alázattal és odafigyeléssel tették a dolgukat. Most fújunk egy picit, de ez nem azt jelenti, hogy leállunk a munkával. Keményen dolgozunk tovább és pénteken edzőmérkőzésen fogadjuk a Budapest Honvédot. A kispestiek ellen is arra törekszünk majd, hogy a saját játékunkat játsszuk és egy erős riválissal szemben is megvalósítsuk az elképzeléseinket. Ahogy tettük a felkészülési időszakban szlovák, szlovén vagy emírségekbeli együttesek ellen is.

 

Szponzoraink