Previous Next

Értékes tapasztalatok Giovinco és társai ellen

A korábbi olasz válogatott támadóval felálló Al-Hilal ellen 2-1-re veszítettünk felkészülési mérkőzésen, Ausztriában.

 

Fotó: Al-Hilal (Facebook)

 

"Egy minőségi csapat képzett játékosaival találkoztunk és nem voltunk alárendelt szerepben" - összegzett az Al-Hilal elleni 2-1-es vereség után vezetőedzőnk. Csizmadia Csaba kiemelte, a szaúdi rekordbajnok elleni mérkőzés nagy lehetőséget jelentett a budafoki fiatalok számára.

"Olasz Bálint például két hónappal ezelőtt még az U19-es bajnokság harmadosztályában védett, most pedig nemzetközi klasszisokkal szemben futballozott. Hasonló a helyzet Horváth Tamás esetében is, vagyis az utánpótláskorú játékosaink saját bőrükön tapasztalhatták, hogy ha élnek a lehetőséggel és keményen dolgoznak, akkor milyen nagyot léphetnek előre" - mondta Csizmadia Csaba.

A kétszeres ázsiai Bajnokok Ligája-győztes Al-Hilal vezetőgólja két, Európában is jól ismert játékos összjátékából született. A korábbi olasz válogatott, Eb-ezüstérmes és a Juventusszal kétszeres Serie A-győztes Sebastian Giovinco jobbról passzolt középre, ahol Bafétimbi Gomis érkezett. A francia támadó, aki korábban a Saint Étienne, a Lyon, a Marseille, a Swansea és a Galatasaray együttesében is futballozott, 14 méterről ügyesen emelt a hálóba Kovács Zoltán felett a 23. percben. (0-1)

A mieink még a szünet előtt egyenlíthettek volna. Szabó Máté nagy lendülettel tört kapura, az akciót Kovács Dávid is kísérte, fiatal szélsőnk azonban passz helyett inkább lőtt 20 méterről, a labda pedig kipattant a kapusról. Az 51. percben viszont már tehetetlen volt a szaúdi hálóőr. Egy szép akció végén Horváth Roland 18 méterről, jobbal nagy gólt rúgott a kapu bal oldalába. (1-1) 

Az eredmény egészen a 88. percig nem változott. Ekkor Al-Shalhoub szöglete után Al-Hafith fejelt, a labda pedig a bal kapufáról pattant a hálóba. (1-2)

"Voltak hibák, ugyanakkor nagyon sok szép dolgot is láttam a csapattól" - folytatta értékelését Csizmadia Csaba. "Jól futballoztunk. Abból, amit az edzéseken gyakoroltunk, egyre több dolgot látok megvalósulni a mérkőzéseken. Ennek is köszönhető, hogy a meccs csak az utolsó pillanatokban dőlt el. Volt, aki negyvenöt, más hatvan percet játszott, forgatjuk a csapatot és készülünk tovább."

 Csapatunk legközelebb szombaton a szlovén élvonalban szereplő ND Gorica ellen lép pályára.

 

Felkészülési mérkőzés
Dolomitenstadion, Lienz
Budafoki MTE-Al-Hilal Riad 1-2 (0-1)
Gólszerzők:
Horváth R. (51’) ill. Gomis (23’), Al-Hafith (88’)

BMTE: Kovács Z. - Margitics, Romić, Króner, Kirják - Filkor, Oláh B. - Szabó M., Soltész I., Kovács D. - Horváth R.
Csereként lépett pályára: Olasz B. (k), Opavszky, Vaszicsku, Khiesz, Vass M., Veszelinov, Ihrig-Farkas, Fekete M., Vankó, Horváth T., Farkas B.

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Al-Hilal: Al-Muaiouf - Al-Burayk, Botía, Al-Boleahi, Kadesh - Nasser Al-Dawsari, Kanno, Salem Al-Dawsari - Giovinco - Khalid, Gomis
Cserék: Al-Waked (k), Ghamdi (k), Otayf, Al-Shalhoub, Al-Shahrani, Ahmed Ashraf, Al-Hafith, Hattan Bahebri, Jang, Dossary, Thaar, Jahfali

Vezetőedző: Razvan Lucescu

Szponzoraink