Previous Next

Budafoki MTE - Békéscsaba

 

Budafoki MTE - Békéscsaba 1912 Előre

0 - 2 (0-1)

 

A mérkőzés megkezdése előtt orkán erejű szél és eső jellemezte az időjárást, ami a meccsre csillapodott, valamelyest ki is sütött a nap, de egyáltalán nem volt szurkolóbarát az időjárás. A meccs többször inkább vízilabda mérkőzésre hasonlított, mint futballmeccsre. Nem is alakult ki folyamatos játék, ami többnyire a középpályán folyt.
A ‘csabaiak az első helyzetükből meg is szerezték a vezetést: egy jobb oldali beadást Birtalan váltott gólra a 18. percben (0-1). Továbbra sem volt közönségszórakoztató a játék, a harc és a küzdelem dominált.
A második félidő elején egy védelmi megingást használtak ki a vendégek Urbin révén (0-2). A meccs további részében beszorítottuk a Békéscsabát a kapujuk elé, de ezúttal nem találtuk fogást rajtuk. Mindent megtettünk a továbbiakban, de az ellenfelünk 11 emberrel kibekkelte a második félidőt, így nem sikerült itthon tartani egy pontot sem.

 

Tóth Bálint:
“Megérdemelten nyert a Békéscsaba. Beigazolódott, amit vártunk, hogy egy jó csapattal fogunk megmérkőzni, és ez a pályán be is bizonyosodott. Tudtuk, hogy ezt fogják játszani, de sajnos nem működött az ellenszere.”

Boér Gábor:
“Nagyon nehéz körülmények között vívtuk a meccset, ezért nem tudtuk azt nyújtani, amit szerettünk volna. Úgy érzem, hogy a mai találkozóból és a körülményekből kihoztuk a maximumot, egy szervezett, jól küzdő csapatot sikerült legyőznünk.”

 

BUDAFOKI MTE – BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–2 (0–1)

BMTE Stadion, 200 néző

Vezette: Takács János (Bornemissza Norbert, Szilágyi Norbert)

 

BMTE: Somogyi – Harsányi, Csizmadia, Khiesz, Vankó – Margitics, Vasziljevics (Fekete 72.p.), Filkor – Kercsó (Kerekes 70.p.), Ihrig-F., Nagy

BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Dlusztus, Szélpál, Babinyecz – Pilán, Nagy I., Nagy S., Birtalan (Gránicz 67.p.), Szatmári – Urbin (Szalai 75.p.), Tóth (Kiss 69.p.)

 

Gól: Birtalan, Urbin

Sárga lap: Szalai

Szponzoraink