Previous Next

Elszalasztott lehetőség Gyirmóton, nem ért pontot a jó játék

Csapatunk a 81. percig vezetett a listavezető otthonában, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában.

 

Három helyen is változott a mieink kezdőcsapata a múlt heti, Csákvár elleni mérkőzéshez képest. Margitics Andor helyett a születésnapját ünneplő Csiszér Balázs futballozott a védelemben. Micsinai Miklós és Oláh Bálint sérülés miatt hiányzott, helyettük Veszelinov Vladimir és Filkor Attila kapott lehetőséget a középpályán. A 18. percben kényszerű okokból kellett cserélnünk: Filkor combsérülése miatt nem tudta folytatja a játékot.

A mieink a nehézségek ellenére is jól játszottak a listavezető Gyirmót otthonában és a 25. percben megszerezték a vezetést. Egy hazai védelmi hiba után Kovács Dávid csapott le a labdára és higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt. (0-1) Csapatkapitányunk szemfüles találata már a tizenkettedik volt a Merkantil Bank Liga idei szezonjában. 

A szünetben kettőt is cseréltek a gyirmótiak, ám sokáig a második játékrészben sem tudtak igazán komoly veszélyt jelenteni a kapunkra. Csapatunk a céltalan ívelgetés helyett a futballt választotta, a 68. percben Vankó Imre életerős lövését Rusák Edvárd bravúrral ütötte a kapufára. A 81. percben aztán egy pontrúgást követően egyenlített az ellenfél, Heffler Norbert jobb oldali bedását Horváth Roland fejelte a hálóba. (1-1) Sőt, a 87. percben a Gyirmót a győztes gólt is megszerezte. Ismét egy rögzített játékhelyzet okozta a vesztünket, Heffler 18 méterről, szabadrúgásból lőtt a kapunkba. (2-1)

A mieink nagy lehetőséget szalasztottak el és egy megnyert találkozót engedtek ki a kezükből. Csapatunk egy helyet visszacsúszott a tabellán és a 16. helyről várhatja a folytatást. Szerdán 19 órától a WKW ETO FC Győrt fogadjuk a BMTE Stadionban.

 

Merkantil Bank Liga, 26. forduló
Gyirmót FC Győr-Budafoki MTE 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Horváth R. (81'), Heffler N. (87') ill. Kovács D. (25')

Gyirmót: Rusák - Varga P. (Kamarás, a szünetben), Lipták, Szilvási, Széles - Lázár P. (Villám, a szünetben), Nagy P. - Herjeczki, Strestík (Horváth R., 75'), Heffler N. - Szarka
Vezetőedző: Szepessy László

BMTE: Kovács Z. - Csiszér (Margitics, 79'), Khiesz, Króner, Gohér - Veszelinov, Filkor (Vég, 18') - Kercsó, Kulcsár K., Vankó (Farkas B., 70') - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink