Previous Next

Elszalasztott lehetőség a Kazincbarcika ellen

Csapatunk a szünetben 2-0-ra vezetett, de végül 2-2-es döntetlent játszott a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában.

 

 

Negyvenöt percnyi játék után semmi nem utalt arra, hogy nem szerezzük meg mindhárom pontot vasárnap este a BMTE Stadionban. A szünetben 2-0-ra vezettünk a Kazincbarcika ellen, amelynek egy szöglet utáni, keresztlécen csattanó fejesen kívül momentuma sem volt az első félidőben. A mérkőzést a helyszínen megtekintő Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője is láthatta, hogy minőségbeli különbség volt a csapatok között a javunkra és ha jobban sáfárkodunk a helyzeteinkkel, lezárhattuk volna a mérkőzést.

Alig öt perc elteltével már Kovács Dávid nevétől visszhangzott a lelátó. Csapatkapitányunk tökéletes ütemben érkezett a kapu elé Ihrig-Farkas Sebestyén jobb oldali beadására és higgadt befejezése után már nálunk volt az előny. (1-0) Sőt, a 18. percben meg is dupláztuk azt. Szabó Máté nagyszerű csellel csapta be emberét a balszélen, középre lőtt labdája Fótyik Dominik lábáról visszapattant szélsőnkhöz, aki az alapvonal közeléből a bal alsó sarokba tekert. (2-0) A harmadik budafoki gól Opavszky Balázs lábában maradt. Védőnk a 34. percben egy szenzációs jobb oldali akció végén csupán centiket tévedett. 

A korábbi budafoki mester, a Kazincbarcikát irányító Gálhidi György kettőt is cserélt a második félidő kezdetéig, de játékosai akcióból ezután is képtelenek voltak veszély teremteni a kapunk előtt. Mégis elég volt egyetlen rossz ütemű szerelési kísérlet és a borsodiak visszajöttek a meccsbe. A Heil Valter által kiharcolt tizenegyest Fótyik Dominik váltotta gólra az 57. percben. Kovács Zoltán érezte ugyan az  irányt, de csak ujjheggyel ért hozzá a kapu bal oldalába vágódó labdához. (2-1)

A 69. percben pedig ki is egyenlítettek a vendégek, egy újabb rögzített játékhelyzetből. Berki István jobbról tekert a hosszú sarok felé, ahol Oldal Tibor érkezett és a hálóba fejelt. (2-2) A dolog apró szépséghibája - vagy nevezhetjük játékvezetői műhibának is -, hogy a labdát először Fótyik állította le a szabadrúgáshoz, majd miután Nazsa Tamás sípszóval(!) jelt adott a rúgás elvégzésére, Berki odasétált a labdához és kézzel(!) megigazította azt. A szabályok szerint ez szándékos kezezésnek minősül...

Az utolsó húsz percben is a mieink futballoztak és meg is nyerhették volna a találkozót, ha Kovács Dávid remek szólója után Horváth nem védi bravúrral a jobb alsó sarokba tartó lövést. De sajnos védte, ráadásul a 84. percben Szabó visszahúzta ellenfelét, amiért megkapta második sárga lapját, így emberhátrányban fejeztük be a mérkőzést. Két pontot elvesztettünk a BMTE Stadionban, igaz, továbbra is az élmezőnyhöz tartozunk és a tabella negyedik helyéről várhatjuk a folytatást.

A mérkőzés "percről percre" szöveges közvetítését IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

Merkantil Bank Liga, 10. forduló
Budafoki MTE-Kazincbarcika 2-2 (2-0)
Gólszerzők: Kovács D. ('6), Szabó M. ('18) ill. Fótyik ('57 - bün.), Oldal ('69)
Kiállítva: Szabó M. ('84)

BMTE: Kovács Z. - Opavszky, Vaszicsku, Romić, Kirják - Filkor, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Vankó '83), Soltész I. (Micsinai '73), Szabó M. - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Kazincbarcika: Horváth L. - Heil, Oltean (Farkas A. '42), Fótyik, Mikló (Lukács R. a szünetben) - Virág (Iszák '79), Krausz, Lakatos M., Toma - Berki I., Oldal
Vezetőedző: Gálhidi György

 

Szponzoraink