Previous Next

Előre, az első tavaszi pontokért!

Csapatunk vasárnap 14 órától a Siófok ellen játssza első hazai mérkőzését ebben a naptári évben a Merkantil Bank Ligában.

 

 

Több mint 50 nap után rendeznek újra tétmérkőzést a Promontor utcában, vagyis a téli szünet után ismét otthon, a BMTE Stadionban találkozhat csapatunk és szurkolótáborunk. A tavasz Siófok elleni, hazai nyitánya igazi "hatpontos" rangadónak ígérkezik, elég csak a tabellára pillantani. A Balaton partiak három ponttal előznek meg minket, vagyis ha sikerne nyernünk, pontszámban utolérnénk, győzelmeink számának köszönhetően pedig meg is előznénk riválisunkat. 

A szezon persze még hosszú, ám nem csak a táblázaton való előrelépés miatt fontos a siker, hanem azért is - ahogy azt a múlt héten is írtuk -, hogy a mieink a pontok gyarapodásával is visszaigazolást kapjanak arról, hogy jó úton járnak. A legutóbbi, 2-1-es dorogi vereség alkalmával láthattuk, miben lépett előre a csapat a téli felkészülési időszakban, ugyanakkor az is felszínre került, hogy miben kell még javulnunk, milyen hibákat kell kijavítanunk ahhoz, hogy eredményesek legyünk. 

Hiszen hiába futballoztunk jobban a Dorognál, a végeredmény nem tükrözte mindezt, két roppant bosszantó, szögletrúgás után kapott gól miatt elvesztettük a találkozót. Csizmadia Csaba és a szakmai stáb ezeknek a szituációknak a megfelelő, teljes koncentráció mellett történő levédekezésére is nagy hangsúlyt fektetett a heti edzésmunka során, és bízhatunk abban, hogy a hibák számát sikerül minimálisra csökkentenünk a Siófok elleni mérkőzésen.

A vendégek az előző fordulóban nagy meglepetésre 2-0-ra legyőzték a Vasast a Szusza Ferenc Stadionban, így vélhetően önbizalommal telve érkeznek a Promontor utcába. Oda, ahol a bajnokság legutóbbi kiírásában, tavaly áprilisban három pontot szereztek, hiszen Vólent Roland és Petneházi Márk góljával 2-0-ra nyertek ellenünk. A két csapat őszi mérkőzésén gól nélküli döntetlen született.

A vasárnap 14 órakor kezdődő találkozóra szurkolóink a megszokott módon, a stadion pénztárában vásárolhatják meg jegyüket. A teljes árú belépő 800 forintba kerül, a nyugdíjasok és a diákok pedig ingyen tekinthetik meg a meccset. A jegyvásárláshoz klubkártya nem szükséges! 

Indítsuk hatalmas szurkolással a tavaszt! Hajrá, Budafok!

 

Merkantil Bank Liga, 23. forduló
Budafoki MTE-BFC Siófok
vezeti: Szilasi Szabolcs (Mohos, Punyi)

Szponzoraink