Previous Next

Győztes visszatérés

74 év után a Kisvárda elleni 2-1-es sikerrel tértünk vissza az NB I-be.

 

 

Nem sokkal 17 óra után az utolsó jegyek is gazdára találtak a hazai szektorokba, így csapatunk telt ház előtt lépett pályára a megszépült BMTE Stadionban. Kétezren töltötték meg a lelátókat és bár az égen vihafelhők gyülekeztek a kezdés előtt, szurkolóink az NB I-hez méltó hangulatot varázsoltak.

A mieink nagy lendülettel vetették magukat az élvonalbeli küzdelembe, Takács Ronald bal oldali beadása után hamar helyzetbe is kerültünk, de középen Kovács Dávid és Skribek Alen sem tudott gólt szerezni. A 13. percben viszont már igen. Oláh Bálint szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd remekül ütemben passzolt csapatkapitányunk elé, Kovács pedig 14 méterről, higgadtan használta ki a lehetőséget. (1-0)

Négy perccel később egyenlített a Kisvárda. Fernando Viana kilökte Vaszicsku Gergőt a labda alól, majd megindult a balszélen. Bár Romić Danijel és Oláh is biztosított, a brazil támadó a tizenhatoson belülre érve kettejük között csavart a kapu bal oldalába. (1-1)

A kiegyenlített és kevés helyzetet hozó első félidő közepére megérkezett az eső. A 36. percben pedig érkezhetett volna a második BMTE-gól is, csakhogy Cornel Ene kezezését nem látták a játékvezetők. A román védő a gólhelyzetben lévő Kovács elöl ütötte el a labdát kézzel, a büntetőterületen belül. 

Fordulás után a Kisvárda uralta a játékot és többször is kapusunk, Póser Dániel került főszerepbe. Egyórányi játék után előbb Hej Viktor lövését védte lábbal, majd a szögletet követően Sztavrosz Cukalasz próbálkozásánál mentett nagyot, ismét lábbal. A 67. percben Viana lőtt éles szögből, de Póser eszén nem tudott túljárni. Ahogy nem sokkal később Kovácsréti Márk sem, kapusunk vetődve szögletre tolta a bal alsó sarokba tartó labdát.

Hiába a kisvárdaiak fölénye, a 80. percben mi szereztük meg a győzelmet érő gólt. Lőrinczy Attila szöglete után Vaszicsku megelőzte védőjét és 12 méterről a hálóba továbbított. (2-1) 

A hajrában a lezúduló hatalmas mennyiségű eső megállt a pályán, a labda gyakran elakadt a tócsákban és nem alakult ki folyamatos játék. Csapatunk tagjai azonban az ítéletidőben is boldogan ünnepeltek szurkolóinkkal a lefújást követően, hiszen 74 év után emlékezetes győzelemmel tértünk vissza az NB I-be.

 

OTP Bank Liga, 1. forduló
Budafoki MTE-Kisvárda Master Good 2-1 (1-1)
BMTE Stadion, 2000 néző, vezette: Pintér Cs.
Gólszerzők: 
Kovács D. ('13), Vaszicsku ('80) ill. Viana ('17)

BMTE: Póser - Margitics, Romić, Vaszicsku, Medgyes - Filkor, Oláh B. - Skribek (Szabó M. '77), Kulcsár K. (Lőrinczy '56), Takács R. - Kovács D. (Zsóri '61)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Kisvárda: Dombó - Melnik, Ene, Rubus, Hej - Lucas, Cukalasz, Karaszjuk (Simović '63) - Sassá (Navrátil '67), Viana (Horváth Z. '76), Kovácsréti
Vezetőedző: Supka Attila

 

PERCRŐL PERCRE

93. perc: VÉGE, GYŐZELEM! A végén már vízilabda meccsre hasonlító találkozót lefújta Pintér Csaba játékvezető, így 74 év után győzelemmel tértünk vissza az NB I-be! Ahogyan a lelátón szólt percekig: SZÉP VOLT FIÚK!

90. perc: Játékra már teljesen alkalmatlan a játéktér, megáll a vízben a labda, de a játékvezető egyelőre engedi.

88. perc: Zsóri is sárga lapot kap.

85. perc: Rubus is besárgul, Zsórit rántotta le a félpályánál.

83. perc: ZICCER! De sajnos kimarad... Zsóri lépett ki egyedül és próbálta meg átemelni a vendégek kapusát, de sajnos fölé szállt a próbálkozás.

82. perc: Póser megint! Egy közeli fejest ütött ki szögletre kapusunk. Ez már a sokadik nagy védése volt a találkozón.

80. perc: GÓÓÓL! ÚJRA VEZETÜNK!!! Egy szöglet után a hosszú oldalon érkező Vaszicsku Gergő kotorta be a kapuba! 2-1

79. perc: A szakadó eső miatt rendkívül csúszik a játéktér, így érthetően sok a pontatlanság mindkét oldalon.

76. perc: Csere mindkét oldalon, nálunk Skribek Alent Szabó Máté váltja, a vendégeknél a gólszerző Viana helyett Horváth Zoltán érkezett a pályára.

74. perc: Kovácsréti távoli, lapos lövése zúg el a hosszú kapufa mellett, beleért egy blokkoló láb, így szöglet, amelyből nem alakult ki veszély.

71. perc: Takács Ronald csúszott oda ellenfelének szabálytalanul, sárga lap.

70. perc: Sajnos megint a vendégek veszélyeztettek, Kovácsréti előtt adódott tiszta lövőhelyzet nagyjából 20 méterre a kapunktól, de a szélső méterekkel kapu mellé, fölé bombázott.

68. perc: Újabb kisvárdai csere, Sassá számára ért véget a mérkőzés, Navrátil váltja.

67. perc: MEGINT PÓSER! Ezúttal a bal oldalon, a 16-oson belülről próbálkozó Viana ziccerét védte kapusunk óriási bravúrral.

64. perc: Ez gyors volt, Simović azonnal odapakolt egyet Takácsnak, sárga lap.

63. perc: Cserél a Kisvárda is, Karaszjuk helyett Simović áll be.

60. perc: BRAVÚR! Hej Viktor lövését védte bravúrral Póser Dániel, majd az ismétlésnél szögletre tisztáztunk. A sarokrúgást sarokkal próbálta kapura húzni Cukalasz, de szerencsére Póser reflexei ezúttal is a helyén voltak és nagyot védett.

55. perc: Cserél Csizmadia Csaba: Kulcsár Kornél helyett a folytatásban Lőrinczy Attila a pályán.

53. perc: Kovács Dávid ugrott ki a védők közül és indulhatott el a kapu felé - de sajnos néhány centivel előrébb volt a védőjénél, így les miatt meghíusult a gólszerzési lehetőség.

50. perc: A második félidő elején letámadnak a vendégek, főleg a mi térfelünkön folyik a játék, de helyzetig szerencsére nem jutott el a Kisvárda, jól áll a lábán a védelem.

48. perc: Takács Ronald óriásit mentett hátul, már lövésre lendült Sassá lába, játékosunk azonban önfeláldozó becsúszással blokkolt. Néhány másodpercre lent maradt, de szerencsére tudja folytatni.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, a vendégek kezdték a második félidőt.

45. perc: Nincs hosszabbítás, véget ért az első játékrész, 1-1-es állásnál mennek pihenőre a csapatok.

42. perc: A vendégek védője, Bogdan Melnik is sárga lapot kapott, miután rátartott Takács Ronald lábára, aki már korábban elpasszolta a labdát.  

38. perc: Lapok terén is egyenlít a Kisvárda, Sassát figyelmeztette a játékvezető.

37. perc: A meccs első sárga lapját Oláh Bálint kapta.

35. perc: Kovács Dávid kapott nagyszerű labdát a 16-oson belül, a menteni igyekvő kisávrdai játékos kezére esett a labda, a játékvezető sípja azonban néma maradt...

34. perc: Medgyes Sinan ugratta ki nagyszerű ütemben Takács Ronaldot, sajnos az utolsó pillanatban egy becsúszó védő azelőtt tudott tisztázni, hogy szélsőnk kapura lőhetett volna.

30. perc: Fél óra játék és egy gyors gólváltás után továbbra is kiegyenlített mérkőzést láthat a BMTE Stadion közönsége. A szurkolók ráadásul telt házat varázsoltak a lelátóra, közel kétezren tekinti meg a helyszínen a találkozót.

24. perc: Kisvárdai kontra végén Kovácsréti készült lőni, Margitics mentett kulcspillanatban szögletre. A sarokrúgást könnyedén tisztázta a védelem.

22. perc: Széllel, villámlással és esővel megérkezett a vihar Budafokra, száll az égi áldás rendesen.

20. perc: Ismét veszélyes kisvárdai helyzet, ezúttal szögletből, de szerencsére Lucas hiába lőhetett tisztán szemben a kapuval, eltörte a labdát, védőink pedig tisztáztak.

17. perc: GÓL! Egyenlítettek a vendégek. Fernando Viana kapott labdát a bal oldalon, Romić-ra vezethette rá a labdát, aki csak hátrált, nem merte bántani, majd a kisvárdai támadó a 16-oson belülről a hosszúba csavart. 1-1

15. perc: Először jutott el Póser Dániel kapujáig a Kisvárda, nagy kavarodás alakult ki a tizenhatoson belül, végül Margitics tisztázott.

13. perc: GÓÓÓL! VEZETÜNK! Oláh Bálint ugratta ki nagyszerűen a tizenhatos előterében Kovács Dávidot, csapatkapitányunk pedig higgadtan értékesítette a ziccert. 1-0!

10. perc: Újabb hazai sarokrúgás, ez sem volt veszélytelen, Skribek vette célba akrobatikus mozdulattal a kaput, de sajnos az oldalhálóba lőtt.

9. perc: Egy kis szöglet után Oláh Bálint maradt le centikkel a hosszúoldalon a labdáról, ezt követően tisztáztak a vendég védők.

7. perc: Egyelőre kiegyenlített játék folyik a pályán, Skribek korai helyzetén kívül egyik csapatnak sem adódott gólszerzési lehetősége. 

3. perc: Az első nagy helyzet a miénk volt: egy centerezést követően Kovács Dávid pöckölt a labdába az ötös előterében, Skribek viszont sajnos nem találta el, így kimaradt a lehetőség.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés, a Budafok kezdte a találkozót. A hazai csapat piros feketében, a vendég Kisvárda tiszta fehérben játszik.

18:30: Köszöntjük kedves szurkolóinkat, a csapatok már melegítenek, rövidesen kezdődik a mérkőzés. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. 

 

Összeállítások

BMTE: Póser - Margitics, Romić, Vaszicsku, Medgyes - Filkor, Oláh B. - Skribek, Kulcsár K., Takács R. - Kovács D. 
Cserék: Bese B. (k), Ihrig-Farkas, Micsinai, Huszti A., Zsóri, Lőrinczy, Szabó M.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Kisvárda: Dombó - Melnik, Ene, Rubus, Hej - Lucas, Cukalasz, Karaszjuk - Sassá, Viana, Kovácsréti
Cserék: Minca (k), Zličić, Horváth Z., Navrátil, Lakatos, Datković, Simović  
Vezetőedző: Supka Attila

Játékvezető: Pintér Csaba
Asszisztensek: Huszár Balázs, Szalai Dániel
Alapvonali játékvezetők: Káprály Mihály, Erdős József 
Tartalék játékvezető: Szalai Balázs

 

Szponzoraink