Previous Next

Túlzó különbségű vereség

Hiába voltunk sokáig egyenrangú ellenfelei a Mol Fehérvárnak, a vendégek 4-1-re nyertek.

 

 

Szezonbeli második hazai mérkőzésünket is telt ház előtt játszottuk a BMTE Stadionban, szurkolóink pedig egy bátor és elszánt csapatot láthattak piros-feketében a nemzetközi kupaszereplő, Mol Fehérvár ellen. Nem illetődtünk meg, egyenrangú ellenfelei voltunk a legutóbbi ezüstérmesnek és többször is közel jártunk a gólszerzéshez az első huszonöt percben.

A legközelebb talán Oláh Bálint, aki előbb Lőrinczy Attila felívelése után emelt a kapu fölé, majd átlövésből a keresztlécet találta el. A 28. percben Póser Dánielnek bravúrt kellett bemutatnia, amikor Ivan Petrjak a kapu jobb oldalát célozta, kapusunk azonban vetődve kiütötte a labdát.

Csakúgy, mint a 35. percben, Stopira lövése után, ám a kipattanóból Loic Nego néhány méterről vezetéshez juttatta a Fehérvárt. (0-1)

Nagy elánnal kezdtük a második félidőt is. Szabó Máté próbálkozásánál Emil Rockov védett nagyot, majd a másik oldalon ismét Póser nyerte a Petrjak elleni párharcot, pedig az ukrán a labdavesztésünk után ziccerbe került.

Erőfeszítéseinket az 57. percben siker koronázta: Lőrinczy bal oldali szabadrúgása után Stopira a szünetben csereként beállt Skribek Alenhez fejelte a labdát, szélsőnk pedig állítgatás nélkül, 22 méterről bombázott a jobb alsó sarokba. (1-1)

Sajnos nem sokáig örülhettünk. Nyolc perccel később Bolla Bendegúz és Nego kényszerítőjét követően utóbbi jobbról, éles szögből lőtt a hálóba. (1-2)

Mi is hamar válaszolhattunk volna, de Skribek lapos lövése centikkel elkerülte a kaput, a 74. percben pedig a Fehérvár szerzett újabb gólt. Petrjak balról adott középre, Póser Nikolics Nemanja elé ütötte a labdát, a támadó pedig fejjel módosította 1-3-ra az állást.

Ekkor sem adtuk fel. Sőt, sorban dolgoztuk ki a szépítési lehetőségeket. Kovács Dávid szabadrúgásánál a labda a kapu jobb oldalába tartott, de Rockov vetődve hárított. Percekkel később Skribek passzolt csapatkapitányunkhoz, aki nagy helyzetben a kifutó kapus és egyben a bal kapufa mellé lőtt. 

A 91. percben Bamgboye passza után Petrjak sarokkal állította be az 1-4-es végeredményt, amely nem tükrözi hűen mindazt, ami a pályán zajlott. Több volt számunkra ebben a mérkőzésben...

 

OTP Bank Liga, 3. forduló
Budafoki MTE-Mol Fehérvár FC 1-4 (0-1)
BMTE Stadion, 2000 néző, vezette: Antal Péter

Gólszerzők: Skribek ('57), ill. Nego ('35, '66), Nikolics N. ('74), Petrjak ('91)

BMTE: Póser - Margitics, Romić, Vaszicsku, Medgyes - Filkor, Oláh B. - Szabó M. (Ihrig-Farkas '77), Lőrinczy A. (Kulcsár K. '69), Takács R. (Skribek, a szünetben) - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Fehérvár: Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya (Fiola, a szünetben) - Pátkai, Houri - Nego, Evandro (Bamgboye '77), Petrjak -Hodžić (Nikolics '67)
Vezetőedző: Márton Gábor

 

Percről percre

 

A bajnokság a válogatott szünet miatt pihenőre vonul, két hét múlva a Mezőkövesd otthonába látogatunk majd. Következő hazai meccsünk pedig a bajnoki címvédő Ferencváros ellen lesz majd a szeptember 26-27-i hétvégén. Tartsanak velünk akkor is!

93. perc: Itt a vége, az eredmény talán túlzó, ám 4-1-re nyerni tudott az előző szezon ezüstérmese a BMTE Stadionban. 

91. perc: GÓL! Petrjakhoz került a labda, aki háttal, sarokkal szerezte a fehérváriak negyedik gólját. 1-4.

90. perc: 3 perc a hosszabbítás. 

85. perc: EZ IS KIMARADT! Pedig Skribek nagyszerűen szlalomozott át a vendég védelem jobb oldalán, ám a lövése nem ment kellően sarokra, így Rockov védeni tudott. 

82. perc: ZICCER! De sajnos kimaradt... Skribek kapott nagyszerű indítást a jobb oldalon, majd remekül tálalt a hosszún érkező Kovács Dávid elé, csapatkapitányunk azonban kapu mellé gurított.

78. perc: Közben az utolsó cseréket is kihasználták a vezetőedzők. Nálunk Szabó Mátét Ihrig-Farkas Sebestyén váltotta, míg a vendégeknél Evandro helyett Bamgboye jött az utolsó szűk negyedórára.

77. perc: Kovács Dávid 22 méterről végezhetett el szabadrúgást, Emil Rockov azonban látványosat repülve hárította a kapu jobb oldalába tartó labdát.

75. perc: GÓL. Sajnos már kétgólos a vendégek előnye. Póser egy bal oldali beívelést éppen Nikolics Nemanja elé ütött, aki a kapuba fejelt. 1-3.

74. perc: Houri közeli szabadrúgása a sorfalról éppen hozzá pattant vissza, az ismétlés már jobban sikerült, de a felső léc velünk volt.

70. perc: Megvolt a második félidei frissítő is, ivószünet után folytatódik a találkozó.

69. perc: HELYZET! Skribek is duplázhatott volna, balról leadott lapos lövése azonban centikkel elkerülte a kaput.

68. perc: Mindkét edző cserélt: hazai oldalon Lőrinczy helyett Kulcsár Kornél állt be, a vendégeknél Hodzić-ot Nikolics váltotta.

66. perc: GÓL. Sajnos megint vezetnek a vendégek. Egy kényszerítő után Nego kapott labdát a 16-oson belül, majd jobbról, Pósert becsapva, a rövid sarokba gurítótt. 1-2.

57. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Egyenlítettünk! Lőrinczy ívelt középre balról egy újabb szabadrúgást, Stopira felszabadító fejese után Skribek elé került a labda, ő pedig kapásból, bődületesen nagy gólt lőtt a jobb alsó sarokba. 1-1!

54. perc: BRAVÚR! Oláh veszített labdát a 16-os előterében, a vendégek pedig ziccerig játszották az ellentámadást, Póser azonban hatalmasat védett Petrjak lövésénél.

53. perc: Romić kapott sárga lapot, miután a felezővonal közelében lerántotta a lendületbe jövő Lioc Negót.

47. perc: HELYZET! Szabó lőtt éles szögből, a zavaró Romić ellenére Rockov bravúrral hárított.

46. perc: A vendégek edzője, Márton Gábor is változtatott a félidőben, Hangya Szilvesztert Fiola Attila váltotta.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, ezúttal mi kezdünk. Csizmadia Csaba cserére szánta el magát a szünetben, Takács Ronald helyett Skribek Alen a pályán.

45. perc: Egyperces hosszabbítás után véget ért az első félidő, a szünetben Loic Nego találatával a vendég Fehérvár 1-0-ra vezet a BMTE Stadionban.

45. perc: Takács Ronald cselezte be magát a jobb oldalról, majd lőtt, de mellé/fölé szállt a kísérlet.

42. perc: Lőrinczy ívelt középre egy szabadrúgást a 16-os magasságából, a vendég kapus kiöklözte a labdát, amely Takács Ronald elé pattant szemben a kapuval, de sajnos szélsőnk kapáslövése kevéssel elkerülte a kaput.

39. perc: Egy korábbi szabálytalanságért a játékvezető sárga lapot adott Filkor Attilának.

35. perc: GÓL. Vezet a Fehérvár. Stopira lőtt a 16-os vonaláról, amelyet Póser bravúrral hárított, a kipattanó azonban a hosszú oldalon üresen érkező Nego elé pattant, aki gyakorlatilag az üresen tátongó kapuba lőtt. 0-1

30. perc: Takács Ronald is besárgult, középpályásunk Hangya Szilvesztert buktatta.

29. perc: Musliu kapott sárga lapot, a félpályánál csúnyán megrúgta Lőrinczy Attilát.

28. perc: BRAVÚR! Póser védett hatalmasat, miután egy beadást követően a hosszú oldalon érkező Petrjak vette célba a rövid sarkot.

24. perc: KAPUFA! Oláh Bálint lőtt nagyjából 30 méterről, az óriási löket a felső kapufán csattant!

23. perc: A hőségre való tekintettel a félidő felénél ívószünetet rendelt el a játékvezető. Egyelőre szervezetten, bátran játszik csapatunk, méltó ellenfelei vagyunk az előző szezon ezüstérmesének!

18. perc: Megvolt az első nagy fehérvári lehetőség is, Petrjak centerezése után a 11-es pont magasságából szerencsére Evandro a kapu fölé lőtte.

15. perc: Ezúttal egy vendég játékos maradt lent egy kemény, de szabályos szerelést követően. Evandrót ápolni is kellett, de úgy tűnik, ő is hamarosan visszatérhet a pályára.

Bátran kezdtük a találkozót, a vendégeknek egyelőre nem volt nagy helyzete, mi viszont már többször veszélyeztettünk!

10. perc: Lőrinczy Attila szabadrúgására Oláh Bálint érkezett a hosszú oldalon, kapásból leadott lövése azonban sajnos elkerülte a fehérvári kaput.

7. perc: Filkor és Hodzc kemény párharca után középpályásunk lent maradt a felezővonal közelében, de szerencsére nincs szükség ápolásra, folytatni tudja a mérkőzést.

5. perc: HELYZET! Filkor Attila szánta rá magát lövésre jó 35 méterről, a labda centikkel kerülte el a jobb felső sarkot!

2. perc: Medgyes Sinan szerelt nagyszerűen a tizenhatoson belül becsúszva, a vendégek szögletete nem volt veszélyes.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a vendégek indították útjára a labdát. Csapatunk szokásos, piros-fekete hazai szerelésében, míg a Fehérvár tiszta fehérben játszik.

Szeretettel köszöntjük kedves szurkolóinkat, néhány percen belül kezdetét veszi a Mol Fehérvár elleni bajnoki mérkőzésünk az OTP Bank Liga 3. fordulójában. HAJRÁ BUDAFOK!

 

  

Szponzoraink