Previous Next

Elbuktunk a hajrában

Csapatunk a 83. percig vezetett Szombathelyen, ám végül 2-1-re kikapott és búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől.

 

Fotó: Haladás.hu

 

Nem jött a második budafoki gól, amely lezárhatta volna a mérkőzést. A helyzeteink megvoltak 0-1 után, de a folytatásban képtelenek voltunk a kapuba találni, ez pedig előrevetítette, hogy a végjátékban bajba kerülhetünk. A nagy szívvel játszó Haladás végül három perc alatt kétszer is betalált és a szó szoros értelmében kiharcolta a továbbjutást.

Pedig jól indult a szombathelyi találkozó. A 9. percben Kovács Dávid bal oldali szöglete után Vaszicsku Gergő tovább perdítette a labdát, a hosszú saroknál érkező Romić Danijel pedig néhány lépésről a kapuba továbbított. (0-1)

A gól után a Haladás átvette a meccs irányítását és néhányszor el is jutott lehetőségekig. Leginkább Gaál Bálint volt aktív, aki kétszer fejelt mellé és volt egy szabadrúgása is, amely megpattanva vált igazán veszélyessé, de a labda kevéssel elkerülte a kapunkat. A másik oldalon egy kis szögletet és Kovács beadását követően Vaszicsku lőtt közelről, ám Gyurján Márton védett.

Fordulás után Micsinai Miklós lábában volt a gól, Margitics Andor remekül készített elő, de középpályásunk ígéretes helyzetben, mintegy 18 méterről nem találta el a kaput. A labdát többet birtokló Haladás bizonyos időszakokban beszorította a mieinket, akik a 83. percig bírták a nyomást.

Ekkor egy Haladás-szöglet után megfeledkeztünk Kiss Bencéről, aki 22 méterről lőtt nagy gólt a jobb felső sarokba (1-1), majd három perccel később Medgyes Zoltán került a védelmünk mögé a jobbszélen, középre adott labdáját pedig a csereként beállt Szalay Szabolcs helyezte a hálóba hat méterről. (2-1)

Nem a mi napunk volt ez a szerdai, ráadásul a hosszabbításban Gyurjánnal ütköző Romić-ot kórházba kellett szállítani, mert fejsérülést és agyrázkódást szenvedett.

 

Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért
Szombathelyi Haladás-Budafoki MTE 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Kiss B. (’83), Szalay Sz. (’86) ill. Romic (‘9)

Haladás: Gyurján M. - Habovda, Jagodics, Jancsó, Németh M. - Holdampf, Kiss B. - Gaál (Tóth-Gábor, a szünetben), Medgyes, Doktorics (Szekér, a szünetben) - Novák Cs. (Szalay Sz. ’74)
Megbízott vezetőedző: Desits Szilárd

BMTE: Kovács Z. - Margitics, Vaszicsku, Romić, Kirják - Oláh B., Filkor (Horváth R. ’69) - Vankó (Fekete ’55), Micsinai, Szabó M. - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink