Previous Next

Egy sorozat véget ért Ajkán

Csapatunk tizenhárom veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után 2-0-ra kikapott az újonc FC Ajka vendégeként.

 

 

Vác, ETO FC Győr, Haladás, Gyirmót, Vasas, Siófok, Szeged, Szolnok, Csákvár, Budaörs, Dorog, Soroksár, Békéscsaba. Tizenhárom ellenfél, amely tavaly október 27. óta nem tudta legyőzni a mieinket. Minden sorozat megszakad egyszer, a mi hosszú veretlenségi szériánk vasárnap este Ajkán ért véget.

Az újonc otthonában az első félóra végéhez közeledve Gohér Gergő szabadrúgásával veszélyeztettünk először komolyabban, de a kapu bal oldalába tartó labdát Horváth Dániel védte. A 31. percben aztán Csizmadia Zoltán és Zamostny Balázs összjátéka nyomán utóbbi vezetést szerzett a hazaiaknak, miután a tizenegyespont környékéről lőtt a jobb alsó sarokba. (1-0)

Csapatunk néhány perccel később válaszolhatott volna, Ihrig-Farkas Sebestyén levágódó lövése után Kovács Dávid jobbról, éles szögből ismételt, de a labda kipattant a kapufáról. A félidő utolsó momentumaként egy ajkai kontratámadás végén Cipf Dominik próbálkozása után elakadta labda a kapujából kifutó Póser Dánielben. 

A mieink a forulást követően jelentős fölényben futballoztak, hatalmas energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében és sorra dolgozták ki a helyzeteket a házigazdák kapuja előtt. A 61. percben például a csereként beállt Kulcsár Kornél egy szép akciónk végén lövés helyett a passzt választotta, pedig Kovács átadása után néhány méterről passzolhatott volna a hálóba. Egy perccel később Kovács nem előkészített, hanem remek labdát kapott Gohértól, de nyolc méterről nem talált kaput, a labda leperdült a lábáról. 

Az utolsó húsz percre fordulva Skribek Alen balról cselezett befelé, majd a védő lábai között laposan vette célba a rövid alsó sarkot, de Horváth védett, csakúgy, mint a 86. percben, amikor a felívelés után továbbcsúsztatott labdát Króner Martin fejelte közelről kapura. Mentünk előre becsülettel, de ezen az estén semmi sem sikerült, a 94. percben ráadásul az Ajka eldöntötte a mérkőzést. Horváth Péter labdaszerzése után Csizmadia hozta kihagyhatatlan helyzetbe Tóth Gergelyt, aki a kiszolgáltatott Póser mellett a hálóba gurított. (2-0)

Semmi sincs veszve, megyünk tovább! 

 

Merkantil Bank Liga, 27. forduló
FC Ajka-Budafoki MTE 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Zamostny ('31), Tóth G. ('90+4)

Ajka: Horváth D.  - Kovács N., Heffler T., Tar, Présinger - Kenderes, Tóth G. - Cipf (Stoiacovici '69), Zamostny (Horváth P. '82), Csizmadia Z. – Nagy K. (Lengyel B. '74)
Vezetőedző: Kis Károly

BMTE: Póser - Margitics (Opavszky '85), Króner, Romić, Gohér - Soltész I., Oláh B. - Ihrig-Farkas (Kulcsár K. '60), Zsolnai R., Szabó M. (Skribek '59) - Kovács D. 
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink