Previous Next

Egy csapat, kilenc nemzetiség

Bemutatjuk szezonbeli első bajnoki riválisunkat, a Kisvárda Master Good együttesét.

 

 

A Kisvárda egymást követő harmadik idényét kezdi az NB I-ben. A legutóbbi szezonban a nyolcadik, egy évvel korábban a kilencedik helyen zárt. Mindkétszer a utolsó fordulókban biztosította be bennmaradását.

TÖRTÉNELEM

Az 1911-ben Kisvárda Sport Egylet néven alapított klub 2000 telén pénzügyi problémák miatt megszűnt. A szabolcsi városban 2003-ban éledt újjá a labdarúgás, miután a kisvárdaiak megvásárolták a megyei másodosztályú Oros licencét. Tíz év alatt eljutottak az NB II-ig, majd 2018-ban - történetük során először - felkerültek az élvonalba.

A VEZETŐEDZŐ

A csapat irányítását július elején Supka Attila vette át. Ő az ötödik vezetőedző, aki az NB I-ben a Kisvárda kispadján ül. Korábban a DVSC-vel két bajnoki címet (2005, 2006), a Budapest Honvéddal Magyar Kupát (2007) nyert.

“Nincs különösebb jelentősége annak, hogy újonc ellen kezdünk, de arra figyelnünk kell, hogy a Budafok feljutó csapatként mindent megtesz majd a minél jobb eredményért az első mérkőzésén" - mondta a hétfői mérkőzés előtt Supka Attila. "Kellőképpen feltérképeztük a budafokiakat, kiosztjuk a személyre szabott feladatokat, mindenki tudni fogja a dolgát. A keretünk létszámban megvan, de sok problémával küzdünk. Vannak sérültjeink és az új igazolásaink közül sincs mindenki olyan állapotban, hogy a kezdőcsapatban számoljak velük. Ha jól felkészülünk és koncentráltak leszünk, akkor nem lehet problémánk."

NYÁRI VÁLTOZÁSOK

Nyáron összesen nyolcan távoztak Kisvárdáról. Köztük a román Gheorghe Grozav, aki főszerepet játszott abban, hogy az együttes bennmaradt az élvonalban. Az érkezők listáján szerepel többek közt a cseh jobbszélső, Jaroslav Navrátil, a horvát belső védő, Niko Datković, valamint a montenegrói támadó, Driton Camaj is. A játékoskeretben rajtuk kívül román, ukrán, szerb, görög és brazil légiós is található. Néhány hete a szabolcsiakhoz igazolt a balhátvéd Lakatos Csaba is, aki 2018 őszén Budafokon futballozott. 

FELKÉSZÜLÉS

A Kisvárda idén nyáron nem utazott külföldi edzőtáborba, hanem otthon készült az új idényre. Supka Attila együttese hat edzőmérkőzést játszott, melyek közül négyet megnyert, kétszer pedig döntetlent játszott. A megye II-es Kállósemjén elleni 10-0 egyfajta bemelegítésnek tekinthető. Később a kisvárdaiak ellenfele volt a DVSC (1-1), a Mezőkövesd (1-1), valamint két szlovák élvonalbeli csapat, a Zlaté Moravce (2-0) és a Ružomberok is (1-0). A felkészülési találkozókon Kovácsréti Márk négy, míg a görög Sztavrosz Cukalasz és a brazil Fernando Viana három-három gólt szerzett.

EGYMÁS ELLEN

A két klub az élvonalban még nem találkozott egymással. A 2017/2018-as szezonban, a Merkantil Bank Ligában ellentétes célokért küzdöttünk. A mieink a bennmaradásért, a kisvárdaiak a feljutásért harcoltak - az idény végén mindkét csapat elérte célját. Budafokon 3-0-s vereséget szenvedtünk, Kisvárdán pedig 4-2-re kaptunk ki. Érdekesség, hogy utóbbi mérkőzésen Csizmadia Csaba szerezte a második gólunkat. Ez volt jelenlegi vezetőedzőnk utolsó gólja profi pályafutása során.

 

 

Szponzoraink