Previous Next

Drámai győzelem a 95. percben

Csapatunk hátrányból fordítva, az utolsó pillanatokban szerzett góllal 2-1-re nyert a Soroksár SC otthonában a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában.

 

 

Sokan talán már elkönyvelték, hogy döntetlennel zárul a mérkőzés, amikor a 95. percben Kulcsár Kornél remekül tekert szabadrúgásból a soroksári kapu elé, a labda pedig a középen érkező Romić Danijelről a hálóba pattant. (1-2) Némi szerencsével, de abszolút nem érdemtelenül szereztük meg a győztes találatot, hiszen a második félidőben jelentős fölényben futballoztunk és kijelenthető, hogy sokat tettünk a három pont begyűjtéséért.

A Soroksár nem adta olcsón a bőrét, már az egyenlítésért is nagyot kellett küzdenünk, miután viszonylag korán, a 17. percben percben hátrányba kerültünk. Az elé kerülő labdát Szánthó Regő a tizenhatos bal sarkának közeléből, állítgatás nélkül bombázta a rövid felső sarokba. (1-0) Az első negyvenöt percben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a mieink Margitics Andor, Szabó Máté, majd Gohér Gergő révén is eltalálták a hazaiak kapuját, ám az ex-budafoki Abu Attila mindháromszor hárított.

Fordulás után még nagyobb erőket mozgósítottunk a gólszerzés érdekében, igaz, a játékrész első helyzete a soroksáriak előtt adódott. Huszák Tamás tisztán lőhetett 15 méterről, de Póser Dániel lábbal védett. Rendkívül fontos pillanat volt ez, mert a folytatásban ellenfelünk már nem igazán jelentett veszélyta a kapunkra, mi pedig rendületlenül mentünk előre.

Az utolsó negyedórához közeledve előbb Horváth Roland közeli fejese után hullott Abu kezébe a labda, majd Kovács Dávid szögletét követően Oláh Bálint és Horváth is egyenlíthetett volna, de a védők mindkétszer a gólvonalról mentettek. A 86. percben viszont megtört a jég: Szánthó buktatta Szabót a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig csapatkapitányunk a tőle megszokott magabiztossággal értékesítette. (1-1) Kovácsnak ez volt a tizenharmadik bajnoki gólja a szezonban.

Értékes győzelmet arattunk a Szamosi Mihály Sporttelepen és az MTK ajkai vereségének köszönhetően három pontra megközelítettük a listavezetőt. 

 

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
Soroksár SC-Budafoki MTE 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Szánthó ('18) ill. Kovács D. ('86 - büntetőből), Romić ('90+5)

Soroksár: Abu - Molnár R., Takács Zs., Gyömbér, Valencsik - Csonka, Huszák (Derekas '72) - Csernik (Szerető '90), Lőrinczy, Szánthó - Orosz M. (Erdélyi L. '72)
Vezetőedző: Lipcsei Péter

BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Romić, Gohér - Soltész I., Oláh B. - Skribek (Horváth R. '68.), Zsolnai R. (Kulcsár K. '62.), Szabó M. - Kovács D. 
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

 

Szponzoraink