"/>
Previous Next

BMTE - Sori

Döntetlen hazai pályán a Soroksár  SC ellen. 

Budafoki MTE - Soroksár SC

1 - 1 (1 - 0)

 

1-1-es döntetlennel ért véget a vasárnapi Soroksár elleni haza mérkőzésünk. Jobban kezdtük a meccset, Kovács révén meg is szereztük a vezetést az első félidőben. A második játékrész elején szintén inkább a soroksáriak kapuja előtt akadtak helyzetek, de ezek rendre kimaradtak. A 68. percben a semmiből egyenlítettek a vendégek, Tamási eresztett meg egy  bombát 20 méterről, ami megpattant Csizmadián, így került a hálóba a labda. A továbbiakban volt még 1-2 kisebb helyzet mindkét oldalon, de az eredmény nem változott.

A gólszerző, Kovács Dávid nyilatkozott a meccsről honlapunknak:

"A helyzetek alapján mi álltunk közelebb a győzelemhez. Az első félidőben meg tudtuk szerezni a vezetést, ami löketet adott a csapatnak. A második félidő elején úgy éreztem, egy kicsit leültünk, 1-0-nál volt egy nagy lehetőségem, amit a kapus védeni tudott, ha ez bemegy, akkor úgy gondolom, eldőlt volna a mérkőzés, de sajnos nem ment be és nem sokra rá jött az egyenlítés. Ezúton szeretném megköszönni a szurkolóknak a bíztatást, nagyszerűek voltatok!"

 

Edzői értékelések:

Lipcsei Péter:
"Az első félidő sokkal jobban sikerült, mint az első két bajnoki mérkőzésen, eddig mindig az volt, hogy az első félidőben rosszul játszottunk, majd a második félidőben ez feljavult. Ehhez képest most az első húsz percben jól futballoztunk, viszont utána kaptunk egy gólt amiből nehéz volt felállni, viszont félidőben rendeztük a sorokat, és a második félidőre már teljesen másképp jöttünk ki, így ki is tudtunk végül egyenlíteni."

Prukner László:
"A rendelkezésre álló technikai eszközök sokat segítenek abban, hogy feltérképezzük a másik csapatot, és ez látszott is, hogy ezt kölcsönösen megtettük. Úgy ítéltem meg mérkőzés előtt, hogy amelyik csapat mentális állapota jobb, az a csapat fog a mai meccsen nyerni. Az elején nem védekeztük le jól az ellenfél labdakihozatalait, amint ezt megoldottuk, már helyre állt a rend a pályán. Egy jó ütemben szerzett gól pedig megnyugtatott minket. Második félidőben az volt a cél, hogy megpróbáljuk többet birtokolni a labdát, amit a Soroksár jól megakadályozott, és ki is tudtak egyenlíteni. Ettől függetlenül úgy ítélem meg, hogy egy pici szerencsével a lehetőségeinkből még egyet ki kellett volna volna használni, hogy a magunk javára fordítsuk ezt a meccset."

 

 

Budafoki MTE - Soroksár SC 1-1 (1-0)

BMTE Stadion

Vezette: Zierkelbach Péter (Szécsényi István, Iványi István)

 

Budafoki MTE:
Szabó – Harsányi (Kerekes, 88.p.), Vaszicsku, Csizmadia, Kirják – Vankó (Margitics, 71.p.), Vass, Nagy, Kovács  – Oláh (Veszelinov, 79.p.), Pölöskei

Soroksári SC:
Kovács - Fülöp, Dvorschák, Valencsik, Silye - Derekas (János, 90.p.), Gyömbér -  Pál (Tamási, 63.p.), Huszák, Gera (Lakatos, 46.p.) - Albert

 

Gól: Kovács (27.p.) ill. Tamási (68.p.)

Sárga lap: Nagy, Vankó, Vaszicsku ill. Gera, Derekas

Szponzoraink